Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Παππάς: «Η άρση προστασίας της α’ κατοικίας θα αποτελέσει οικονομικό έγκλημα»

Νίκος Παππάς: «Η άρση προστασίας της α’ κατοικίας θα αποτελέσει οικονομικό έγκλημα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακίνητα, Νίκος Παππάς, Πλειστηριασμοί Ακινήτων, Πλειστηριασμός Πρώτης Κατοικίας, Προοδευτική Συμμαχία, Πρώτη Κατοικία, ΣΥΡΙΖΑ,

Η επιλογή της κυβέρνησης να ξεκινήσει την άρση των μέτρων περιορισμού από την επαναλειτουργία των δικαστηρίων, δεν είναι καθόλου τυχαία, δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε ραδιοφωνική του συνέντευξή.

Υπογράμμισε ότι η άρση προστασίας της α’ κατοικίας θα αποτελέσει οικονομικό έγκλημα.

«Το νέο πτωχευτικό δίκαιο, που ετοιμάζει η κυβέρνηση, θα “κουμπώσει” στη λογική ότι η ύφεση επιβάλει συγχωνεύσεις και εξαγορές, που θα λειτουργήσουν εις βάρος των μικρών και μεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων», είπε.

Τόνισε ότι «η άρση προστασίας της α’ κατοικίας θα αποτελέσει οικονομικό έγκλημα», σχολιάζοντας ότι «δίνουν τα κλειδιά στον πιστωτή ο οποίος θα μπορεί μονομερώς να ξεκινήσει διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης».

Ο κ. Παππάς έκανε λόγο για ελλιπή μέτρα της κυβέρνησης και για στρατηγική που φέρνει διόγκωση της ύφεσης «ώστε να “πεθάνουν” οι μικροί και οι μεσαίοι και να επωφεληθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες και θα ενισχυθούν με δημόσιο χρήμα».

Μπροστά σε αυτό είπε ότι σήμερα «είναι αναγκαίο όσο ποτέ ένα μέτωπο λογικής, κοινωνίας των πολιτών και οργανωμένης επιχειρηματικότητας, για την προστασία των σπιτιών του κόσμου, είτε των ιδιωτών είτε των εμπόρων και για την ενίσχυση της οικονομίας».

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, «η επιστρεπτέα προκαταβολή της ΝΔ έχει απορρίψει περισσότερους από όσους φαίνεται ότι θα εξυπηρετήσει» και «σχεδιάστηκε με τρόπο προσβλητικό για τις ελληνικές επιχειρήσεις», καθώς «η Πολιτεία ζητά αιτήσεις ενδιαφέροντος και ένα σωρό χαρτιά χωρίς να έχει ανακοινώσει τους όρους, το ύψος των χρημάτων ή το ποιος θα δικαιούται την ενίσχυση».

Αναφορικά με το θέμα της τηλεκατάρτισης, σχολίασε ότι οι κ.κ. Μητσοτάκης και Βρούτσης «πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη».

Πρόσθεσε πως «όσο ο πρωθυπουργός κρατά τον υπουργό Εργασίας στη θέση του, τόσο πιο υπεύθυνος για την εξέλιξη της υπόθεσης γίνεται», για να καταλήξει λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει απαντήσεις «για την αποκάλυψη ότι συνεργάτιδα του Βρούτση έχει οικογενειακή επιχειρηματική εμπλοκή σε πλατφόρμες και ΚΕΚ».

Σχετικά άρθρα