Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καραμανλής: Πώς θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μεταφοράς μετά την άρση των μέτρων

Καραμανλής: Πώς θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μεταφοράς μετά την άρση των μέτρων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σταδιακή επάνοδο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς-όσο χαλαρώνουν τα μέτρα- αλλά και αυξημένη πρόνοια για την ασφΑλή μετακίνηση με απολυμάνσεις αλλά και όριο επιβατών, όπου μπορεί να επιβληθεί περιλαμβάνονται στα σχέδια του υπουργείου Μεταφορών, όπως ανάφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Κώστας Καραμανλής

«Θα πάμε στα 950 με 1.100 λεωφορεία στην Αθήνα και η Θεσσαλονίκη θα πάει γύρω στα 350 λεωφορεία». Επισήμανε ότι τα δορμολόγια του Μετρό δεν θα είναι πυκνά, όσο προ κρίσης.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι σήμερα στο τέλος κάθε βάρδιας γίνεται εντατική απολύμανση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και επιβεβαίωσε ότι το Υπουργείο εξετάζει, σε επαφή με τους ειδικούς του υπουργείου Υγείας, οι επιβάτες να φορούν προστατευτικό εξοπλισμό, δηλαδή μάσκες, και σημείωσε ότι οι οδηγοί των λεωφορείων έχουν ήδη εξοπλιστεί με μάσκες.

Τόνισε δε ότι πρέπει όλοι να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, καθώς στα αστικά λεωφορεία και το Μετρό δεν μπορεί να επιβληθεί εύκολα η πληρότητα 50%, σε αντίθεση με τρένα και ΚΤΕΛ όπου υπάρχουν αριθμημένες θέσεις.

«Επομένως θα παίξει ρόλο η ατομική ευθύνη και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», υπογράμμισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, καλώντας όλους τους πολίτες να προστατεύσουν και τον εαυτό τους αλλά και το διπλανό τους.

Όσον αφορά στις αεροπορικές μεταφορές, ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ να επεξεργαστεί η Κομισιόν συγκεκριμένη πρόταση για την επανέναρξη των αεροπορικών μεταφορών στην Ευρώπη.

Τόνισε ότι πρόθεση είναι να βρεθεί μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, ενώ ξεκαθάρισε:

«Θέλουμε τουρισμό, αλλά θέλουμε και να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία των Ελλήνων».

Όσον αφορά στα μεγάλα έργα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε καταρχήν ότι τα εργοτάξια παρέμειναν σε λειτουργία σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών και εκτίμησε ότι την επόμενη ημέρα «πρέπει να κινηθούμε με πολύ γρήγορες διαδικασίες και εδώ και πάλι η Ευρώπη πρέπει να παίξει ένα ρόλο.

Πρέπει δηλαδή να ξεφύγουμε από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες καθυστερούν τα μεγάλα έργα».

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει ένα «πακέτο» έργων ύψους 13 δισ ευρώ και θα διορθώσει τον νόμο των δημοσίων συμβάσεων, αλλά και η Ευρώπη από την πλευρά της πρέπει να ξεμπλοκάρει τη γραφειοκρατία.

Σχετικά άρθρα