Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσακαλώτος: Μαθαίνεις σιγά-σιγά ότι η Ν.Δ. είναι business as usual

Τσακαλώτος: Μαθαίνεις σιγά-σιγά ότι η Ν.Δ. είναι business as usual
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νέα Δημοκρατία, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, εκτόξευσε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα προγράμματα τηλεκατάρτισης, την ελλιπή οικονομική στήριξη των εργαζομένων, αλλά και την ενημέρωση.

«Ο κ. Σταϊκούρας προσήλθε στη Βουλή για αλλάξει την ατζέντα. Η συζήτηση στη Βουλή αφορούσε στην κατάρτιση των επιστημόνων και τη χθεσινή Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέματα για τα οποία δεν είπατε κουβέντα», σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Παράλληλα τόνισε ότι ο πρωθυπουργός δεν λαμβάνει πρωτοβουλίες για την επόμενη ημέρα στην ΕΕ.

«Υπέγραψε ο κ. Μητσοτάκης ένα γράμμα υπέρ του ευρωομολόγου και τελείωσε;

»Πού είναι η ηγετική παρουσία για να πει ότι η Ελλάδα συντάσσεται με την Ισπανία και την Ιταλία».

Άσκησε επίσης κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν μπαίνει στη συζήτηση για τη λήψη «εμπροσθοβαρών» μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Για την οικονομική στήριξη των εργαζομένων είπε ότι δεν φτάνουν τα 533 ευρώ, ενώ ζήτησε «περισσότερο ζεστό χρήμα» για τις μικρές επιχειρήσεις που είναι αποκλεισμένες από το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Για το θέμα της κατάρτισης των επιστημόνων, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι, πρώτον «μαθαίνεις σιγά-σιγά ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι business as usual, ότι επιστρέφουμε στον τρόπο που μοιράζουμε τα λεφτά και το δεύτερο, ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί και εκπαιδευτικά ιδρύματα που έχουν χειρότερα ελληνικά και από τα δικά μου».

Τέλος, για το θέμα της ενημέρωσης, είπε ότι ότι η ΕΡΤ περνά τη χειρότερη στιγμή της και η κυβέρνηση πρέπει να δείξει άμεσο ενδιαφέρον για «τον πλουραλισμό του δημόσιου διαλόγου» στις ειδήσεις.

Σχετικά άρθρα