Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσιόδρας: «Ναι» στη μάσκα σε κλειστούς χώρους – Πώς πρέπει να τη φοράμε

Τσιόδρας: «Ναι» στη μάσκα σε κλειστούς χώρους – Πώς πρέπει να τη φοράμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Σωτήρης Τσιόδρας, Υπουργείο Υγείας,

«Ναι» στη χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους είπε η επιτροπή εμπειρογνωμώνων για τη χρήση μασκών στη φάση άρσης των μέτρων.

Η επιτροπή, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών, υιοθέτησε συστάσεις του ευρωπαϊκού κέντρου λοιμώξεων και δεν συνιστά τη χρήση μάσκας σε ανοιχτούς χώρους αλλά συνίσταται η χρήση της σε κλειστούς χώρους όπως ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Για τη σωστή χρήση της μάσκας, θα πρέπει όταν τη φοράτε να καλύπτετε το στόμα και τη μύτη, να πλένετε συχνά τα χέρια σας πριν και αφού βγάλετε τη μάσκα και να την αφαιρείτε με συγκεκριμένο τρόπο.

Αν η μάσκα είναι μιας χρήσης να απορρίπτεται με προσοχή, αν είναι επαναχρησιμοποιούμενη να πλένεται συχνά.

Αναλυτικά ο κ. Τσιόδρας είπε:

Σήμερα τοποθετήθηκε οριστικά η επιτροπή για τις μάσκες στη φάση της σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού.

Υιοθετούνται οι συστάσεις για χρήση υφασμάτινων μασκών, σύμφωνες με το ευρωπαϊκό κέντρο λοιμώξεων, ώστε να αποφεύγεται η μετάδοση από ασυμπτωματικούς.

Όχι όμως σε ανοιχτούς χώρους, αλλά σε περιοχές με υψηλό συγχρωτισμό, σε κλειστούς χώρους, όπως ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Η χρήση θα γίνει έπειτα από ειδική επικοινωνιακή στρατηγική για τη σωστή χρήση της μάσκας και την ασφάλεια του γενικού πληθυσμού.

Θα ακολουθήσουν νεότερες οδηγίες. Θέλω όμως να τονίσω ότι η μάσκα πρέπει να καλύπτει πλήρως το πρόσωπο, δηλαδή τη μύτη και το στόμα, όταν τη φοράμε, να πλένουμε χέρια πριν και αφού αφαιρέσουμε τη μάσκα, να μην αγγίζουμε το μπροστινό μέρος της μάσκας, ενώ αν είναι μιας χρήσης να απορρίπτεται με ασφαλή τρόπο.

Αν ξαναχρησιμοποιείται, πρέπει να πλένεται συχνά στους 60 βαθμούς Κελσίου με σύνηθες απορρυπαντικό.

Πρέπει να έχουμε υπόψη μας τους κινδύνους που ελοχεύει η χρήση μάσκας, όπως η δυσκολία στην αναπνοή, η ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας που συντελεί στη χαλάρωση των μέτρων προστασίας, όπως απόσταση δύο μέτρων από τους άλλους και αποφυγή συνωστισμού.

Σχετικά άρθρα