Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσιόδρας: Αδιανόητο να αγγίζουμε τη μάσκα χωρίς αντισηπτικό

Τσιόδρας: Αδιανόητο να αγγίζουμε τη μάσκα χωρίς αντισηπτικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Σωτήρης Τσιόδρας, Υπουργείο Υγείας,

Νέα ενημέρωση όσον αφορά τη χρήση υφασμάτινης μάσκας από τον γενικό πληθυσμό έκανε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, στη συνέντευξη Τύπου από το Υπουργείο Υγείας για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Αναλυτικά ο κ. Τσιόδρας είπε:

«Στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων συζητήθηκε η χρήση υφασμάτινων μασκών από τον γενικό πληθυσμό ή ειδικούς πληθυσμούς για τη φάση της σταδιακής και ελεγχόμενης άρσης των μέτρων.

»Η επιτροπή συζήτησε σοβαρά το ενδεχόμενο χρήσης της μάσκας η οποία θα γίνεται σαν μια σύσταση αυτή την περίοδο, σύμφωνα με την οδηγία του ECDC.

»Θα αφορά κλειστούς χώρους της κοινωνίας μας και θα γίνεται με ειδική αναγνώριση των κινδύνων και της ψευδαίσθησης ασφάλειας που μπορεί να προκύψει από μαζική χρήση μασκών, μετά από εκπαίδευση.

»Θα ακολουθήσουν ειδικές οδηγίες τις επόμενες δύο ημέρες.

»Στη συνέχεια, μετά από ερώτηση, ο κ. Τσιόδρας διευκρίνισε όσον αφορά τη χρήση υφασμάτινης μάσκας:

»Θα γίνει εισήγηση για χρήση μάσκας ως ένα ακόμα όπλο κατά του κορωνοϊού, ώστε να μη μεταδοθεί από έναν ασυμπτωματικό σε ένα κλειστό χώρο.

»Δεν θέλουμε να δώσουμε άλλη ευκαιρία στον ιό να εξαπλωθεί.

»Όμως, η ψευδαίσθηση ασφάλειας αν φοράς μάσκα δεν σε βοηθά, πρέπει να γίνεται απαραίτητα χρήση αντισηπτικού.

»Όπως είπε και ο ECDC, είναι αδιανόητο να βάζεις ή να βγάζεις μάσκα χωρίς να έχεις κάνει πριν χρήση αντισηπτικού στα χέρια. Θέλει πολλή προσοχή».

Σχετικά άρθρα