Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσιόδρας: Γιατί πεθαίνουν οι νέοι από κορωνοϊό – Οι πέντε λόγοι

Τσιόδρας: Γιατί πεθαίνουν οι νέοι από κορωνοϊό – Οι πέντε λόγοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Σωτήρης Τσιόδρας, Υπουργείο Υγείας,

Σε πέντε λόγους που μπορεί να χαθεί ένας νέος άνθρωπος αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας με αφορμή τον θάνατο του 35χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε: Σε κάποιες περιπτώσεις ανακαλύπτεται υποκείμενο νόσημα που δεν είχε διαγνωστεί.

Μεγάλο ρόλο παίζει και το φορτίο που μεταφέρει ο καθένας.

Τα γονίδια και η προδιάθεση που μπορεί να έχει κανείς για κάποιο σοβαρό νόσημα, είναι ένας ακόμη λόγος.

Μάλιστα, ο κ. Τσιόδρας έφερε ως παράδειγμα τον έρπη που σε κάποιους μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλίτιδα και πολλές φορές και τον θάνατο, ενώ σε άλλους είναι απλώς ένα σπυράκι.

Σημαντικό ρόλο παίζει η μορφή που έχει η νόσος σε σχέση με τον πνεύμονα και την καρδιά και η οποία μπορεί να προκαλέσει ιογενή σήψη και κατάρρευση του οργανισμού.

«Η μικρή άμυνα και η πολύ ισχυρή άμυνα του οργανισμού, επίσης, μπορεί να βλάψουν», είπε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας τα όσα είχε πει ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Τέλος, εξήγησε ότι σε κάποιους σοβαρά ασθενείς που έχουν χαμηλά επίπεδα οξυγόνου δεν παρατηρείται η ίδια δύσπνοια με άλλους, με αποτέλεσμα να υπάρχει σιωπηρή χαμηλή οξυγώνωση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστική ανεπάρκεια.

Γι’ αυτό συνέστησε «η παραμικρή δυσκολία στην αναπνοή ή ο αυξημένος αριθμός αναπνοών να αντιμετωπίζεται στο νοσοκομείο».

Τα στατιστικά στοιχεία

Πάντως, ο κ. Τσιόδρας επέμεινε ότι ο κροωνοϊός είναι μία νόσος που πλήττει τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που έχουν υποκείμενο νόσημα, δίνοντας στη δημοσιότητα σχετικά στατιστικά στοιχεία.

Σύμφωνα με αυτά:

Το 75% των κρουσμάτων είναι από 18 έως 65 ετών, και κατανέμονται ως εξής: 30,9%: 18-39 ετών, 44%: 40-64 ετών, 22% 65 και άνω, ενώ μόνο 79 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στις ηλικίες 0-17 ετών.

Αναφορικά με τους θανάτους, έχουμε:

0 στις ηλικίες 0 έως 17

2 στις ηλικίες 18-39

29 στις ηλικίες 40-64

90 στις ηλικίες 65 και άνω.

Σχετικά άρθρα