Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιωργ. Κουμουτσάκος: Η πολιτική εκβιασμού στον Έβρο δεν πέρασε – Θα αποτύχει και στο Αιγαίο

Γιωργ. Κουμουτσάκος: Η πολιτική εκβιασμού στον Έβρο δεν πέρασε – Θα αποτύχει και στο Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Γιώργος Κουμουτσάκος, Έβρος, Ελληνικά Νησιά, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νησιά Αιγαίου, Πρόσφυγες, Τουρκία, Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου,

Κάθε πιθανή μεταναστευτική άφιξη θα μπαίνει σε καραντίνα, είτε υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από τις μεταναστευτικές αυτές ροές είτε όχι, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα σχετικά με τα οποία παρατηρούνται συγκεντρώσεις μεταναστών στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας, υπό τον συντονισμό της τουρκικής αστυνομίας, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι «έχουμε εδώ και πολύ καιρό επισημάνει ότι θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας περί πιθανού “ανοίγματος” των μεταναστευτικών πυλών.

»Οι δηλώσεις αυτές έχουν σαφή στόχευση πίεσης και εκβιασμού προς την Ευρώπη και ξεκίνησαν εδώ και σχεδόν ένα χρόνο».

Ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε ότι «αυτά τα οποία είδαμε πριν ένα – ενάμισι μήνα περίπου στον Έβρο, ήταν μία, κατά κάποιο τρόπο προαναγγελθείσα, πολιτική εξαναγκασμού, χιλιάδων ανθρώπων να λειτουργήσουν σαν ένας ζωντανός πολιορκητικός κριός για την παραβίαση των ελληνικών συνόρων, ώστε να ασκηθεί πίεση και εκβιασμός στην Ευρώπη» και πρόσθεσε:

«Η πολιτική εκβιασμού στον Έβρο δεν πέρασε.

»Όπως απέτυχε εκεί η πίεση προς την Ελλάδα και ο εκβιασμός προς την Ευρώπη, θα αποτύχει οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα και στη θάλασσα του Αιγαίου».

Σχετικά άρθρα