Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αχτσιόγλου: Η ηγεσία της Ε.Ε. δεν έχει καταλάβει τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος

Αχτσιόγλου: Η ηγεσία της Ε.Ε. δεν έχει καταλάβει τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Ευρωπαϊκή Ένωση, Έφη Αχτσιόγλου, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

«Οι αποφάσεις του Eurogroup είναι δυστυχώς πολύ κατώτερες των περιστάσεων», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου στην ΕΡΤ1, προσθέτοντας ότι «είναι εντελώς εσφαλμένες και θα δημιουργήσουν μεγάλους τριγμούς στη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα επόμενα χρόνια».

Για τα ποσά που αποφασίστηκαν υπογράμμισε ότι είναι πολύ χαμηλά και πολύ κατώτερα ακόμη και από τις απαιτήσεις των ίδιων των οργάνων της Ε.Ε., η ηγεσία της οποίας «έδειξε να μην κατανοεί το βάθος της κρίσης που έρχεται και να μην έχει καταλάβει τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος».

Επισήμανε, ακόμα, ότι «δεν υπάρχει καμία λέξη για ευρωομόλογο, αφέθηκε στην άκρη με την επιμονή της Γερμανίας και της Ολλανδίας», ενώ και για την πιστωτική γραμμή από τον ESM «επέμειναν να είναι με αιρεσιμότητες, δηλαδή με προγράμματα λιτότητας».

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «ευλόγως η Ιταλία, η Ισπανία και από την πλευρά μας ο ΣΥΡΙΖΑ και πολλές άλλες προοδευτικές δυνάμεις υποστήριξαν ότι αυτή η πιστωτική γραμμή θα πρέπει προφανώς να είναι χωρίς αιρέσεις, αλίμονο αν μπει όλη η Ευρώπη σε μνημόνια και στον γύψο».

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» τόνισε ότι «η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι για ένα εμπροσθοβαρές πακέτο μέτρων, τώρα, όχι με τη λογική του “βλέποντας και κάνοντας”, αυτή είναι η διαφορά μας με την κυβέρνηση στο επίπεδο του χρόνου», επίσης στο επίπεδο της ποσότητας «το συνολικό πακέτο που προτείνουμε είναι 26 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 14 δισ. είναι ζεστό χρήμα, ενώ η κυβέρνηση κάνει ένα πολύ μικρότερο πακέτο από αυτό και από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα».

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, «έχουμε μεγάλη διαφορά στην ποιότητα, γιατί εμείς λέμε ότι πρέπει να διατηρηθούν όλες οι θέσεις και οι σχέσεις εργασίας με πλήρη κάλυψη μισθού από το κράτος, ενώ η ΝΔ επιλέγει την αναστολή συμβάσεων και την εκ περιτροπής εργασία, που οδηγούν σε ανεργία και μειώσεις μισθών».

Η κ. Αχτσιόγλου κάλεσε την κυβέρνηση «να καταλάβει ότι αν θέλει να προλάβει τις συνέπειες της επερχόμενης κρίσης πρέπει τώρα να δαπανήσει και έχει τη δημοσιονομική δυνατότητα να το κάνει.

»Κατά προτεραιότητα πρέπει να γίνει χρήση και ενός μέρους του μαξιλαριού ασφαλείας που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενη, τέλος, στα στοιχεία του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» για την αγορά εργασίας επισήμανε ότι «ήταν ο χειρότερος Μάρτιος όλων των εποχών, με απώλεια πάνω από 40.000 θέσεων εργασίας, έξι φορές χειρότερος από τον Μάρτιο του 2012 που είχαμε εκρηκτική ανεργία. Πρόκειται για μία δραματική κατάσταση στην αγορά».

Σχετικά άρθρα