Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συμφωνία στο Eurogroup: 500 δισ. ευρώ άμεσα διαθέσιμα για τον κοροναϊό

Συμφωνία στο Eurogroup: 500 δισ. ευρώ άμεσα διαθέσιμα για τον κοροναϊό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μάριο Σεντένο,

Σε συμφωνία κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στην κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup που ξεκίνησε έπειτα από τρεις ώρες καθυστέρηση.

Έπειτα από έντονες διεργασίες το Eurogroup κατέληξε λίγο μετά τις 23.00 το βράδυ της Πέμπτης σε συμφωνία για το οικονομικό πακέτο που θα χρησιμοποιηθεί για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κρίσης του κορονοϊού.

«Εξαιρετική συμφωνία μεταξύ των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών ως απάντηση στον οικονομικό αντίκτυπο του κορονοϊού: 500 δισ. ευρώ άμεσα διαθέσιμα» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ.

Eurogroup – Συμφωνία Γερμανίας, Γαλλίας, Ολλανδίας και Ιταλίας για το πακέτο μέτρων κατά του κορονοϊού

H Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ολλανδία συμφώνησαν σήμερα το βράδυ σε ένα πακέτο οικονομικής στήριξης κατά της επιδημίας του κορονοϊού, ανοίγοντας τον δρόμο για μία συμφωνία και των 27 υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Η συμφωνία προβλέπει ελάχιστους όρους για την πρόσβαση των χωρών στις πιστωτικές γραμμές του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, που θα εστιάζουν στη χρηματοδότηση υγειονομικών δαπανών που σχετίζονται με τον ιό.

Σε μία ένδειξη ότι η Ολλανδία υποχώρησε από την προηγούμενη σκληρή στάση της, δεν συνδέονται με τις πιστωτικές γραμμές οικονομικοί όροι, δήλωσαν οι πηγές.

Για μια «καλή συμφωνία» στο Eurogroup κάνει λόγο η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών Νάντια Καλβίνο

Η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών Νάντια Καλβίνο δήλωσε σήμερα το βράδυ πως επιτεύχθηκε μια «καλή συμφωνία» ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

«Καταλήξαμε σε μια καλή συμφωνία στο Eurogroup, ένα τριπλό δίχτυ ασφαλείας για εργαζόμενους, επιχειρήσεις και κράτη στην μάχη κατά του Covid-19», τόνισε με tweet της η Καλβίνο.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τους κοινούς οικονομικούς μηχανισμούς οικονομικής ανάκαμψης», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα