Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μιλτ. Βαρβιτσιώτης: Κοινή λύση αλλιώς «μιλάμε για το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έτσι όπως την ξέρουμε»

Μιλτ. Βαρβιτσιώτης: Κοινή λύση αλλιώς «μιλάμε για το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έτσι όπως την ξέρουμε»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Υπουργείο Εξωτερικών,

Την ανάγκη εύρεσης κοινής λύσης στην Ευρώπη για τη διαφύλαξη της ενότητάς της ανέδειξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον δημοσιογράφο Θανάση Φουσκίδη, το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, με αφορμή το αδιέξοδο στο Eurogroup, αναφέρθηκε στη δυσκολία λήψης απόφασης από την ΕΕ επισημαίνοντας ότι «η μυωπική αντίληψη που θέλει να κοιτάζουμε με μια θρησκευτική αντίληψη τα νούμερα και να μην αντιλαμβανόμαστε την πολιτική προϋπόθεση που είναι η έκφραση μιας αλληλεγγύης, νομίζω δεν θα μας οδηγήσει μακριά», ενώ σχολίασε και τη στάση της Γερμανίας και της Ολλανδίας λέγοντας πως «μπορεί να αισθάνονται προφυλαγμένες ως οικονομίες, αλλά ξεχνούν πως εξαρτώνται και από την υγεία των πελατών τους που είναι χώρες της Ευρωζώνης».

Πάντως, εξέφρασε αισιοδοξία, γιατί αλλιώς «μιλάμε για το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έτσι όπως την ξέρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να πρυτανεύσει η διαφύλαξη του κοινού μας εγχειρήματος και όχι η ναρκοθέτησή του» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τα μέτρα της κυβέρνησης για την ενίσχυση της οικονομίας, τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που δεν έχουμε δει το φως στην άκρη του τούνελ και συνεχώς τα μέτρα εξειδικεύονται, διευρύνονται και γίνονται πιο ουσιαστικά και επεκτείνονται σε περισσότερους κλάδους.

»Ακόμα δεν έχουμε δει τον ορίζοντα αυτής της κρίσης, ας είμαστε φειδωλοί, ας βρεθεί πρώτα η θεραπεία», σημείωσε.

Τέλος, αναφέρθηκε στον πολύπλευρο αγώνα που κάνει ο Πρωθυπουργός και έχει καταστήσει τη χώρα πρωτοπόρο στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σχετικά άρθρα