Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουμουτσάκος: Ελεγχόμενος ο κορωνοϊός στις προσφυγικές δομές Ριτσώνας και Μαλακάσας

Κουμουτσάκος: Ελεγχόμενος ο κορωνοϊός στις προσφυγικές δομές Ριτσώνας και Μαλακάσας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο αν. Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου τόνισε ότι υπάρχει το δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου, όμως τα αιτήματα αυτά δεν μπορούν να επανεξεταστούν μέχρι να λειτουργήσει η υπηρεσία καθώς οι αιτήσεις εξετάζονται με τη φυσική παρουσία του αιτούντος.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι όταν η κατάσταση εξομαλυνθεί θα εξεταστούν και τα αιτήματα όσων μπήκαν στη χώρα τον μήνα κατά τον οποίο είχε ανασταλεί το δικαίωμα υποβολής λόγων της κατάστασης στον Έβρο. 

«Θα κριθούν σε προσωπική βάση και γρήγορα και έτσι πολύ γρήγορα θα ξέρουμε ποιοι από αυτούς έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας και ποιοι δεν έχουν και θα επιστραφούν πίσω».

Κουμουτσάκος: Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στις δομές της Ριτσώνας και της Μαλακάσας, όπου καταγράφηκαν κρούσματα κορωνοϊού, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και έδωσε τα εύσημα τόσο στην ΕΛΑΣ όσο και στον ΕΟΔΥ για την άμεση κινητοποίηση.

«Έγινε η ιχνηλάτηση πολύ γρήγορα, εντοπίστηκαν οι άνθρωποι και μέσα στους χώρους έγινε η καραντίνα των ανθρώπων που είχαν έρθει σε επαφή με το κρούσμα», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Η Αστυνομία βοηθάει επίσης ώστε να μην υπάρχει μετακίνηση των διαμενόντων στις δύο αυτές δομές προς τον τοπικό πληθυσμό.

»Κάποιοι είπαν για γκέτο αλλά αυτή είναι μια ρηχή και ανόητη κριτική γιατί η μη μετακίνηση προστατεύει αμφότερους καθώς ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις.

»Πρέπει να υπάρξει η εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής για μη μετακινήσεις» κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

Σχετικά άρθρα