Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόεδρος ΟΙΕΛΕ κατά Άδωνι: Προμοτάρεις την αφαίμαξη των κρατικών ταμείων

Πρόεδρος ΟΙΕΛΕ κατά Άδωνι: Προμοτάρεις την αφαίμαξη των κρατικών ταμείων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Ιδιωτικά Σχολεία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, ΟΙΕΛΕ, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων,

Ανοικτή επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη απέστειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) Μιχάλης Κουρουτός, αναφορικά με όσα υποστήριξε σε πρωινή εκπομπή ο υπουργός.

Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη και υπογραμμίζει ότι ο υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη στηρίζει «μια μικρή μειοψηφία «πειρατικών» ιδιωτικών σχολείων που παρανομούν εκμεταλλευόμενα τη συγκυρία και προκαλώντας αθέμιτο ανταγωνισμό», καθώς επίσης και ότι «προμοτάρει την αφαίμαξη των κρατικών ταμείων».

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

»Με κατάπληξη πληροφορήθηκα για τις αναφορές σας σε πρωινή εκπομπή εναντίον μου και εναντίον της ΟΙΕΛΕ, δυστυχώς με ανακριβή στοιχεία και χωρίς να απαντήσετε καν (γιατί, άραγε;) στο ερώτημα των δημοσιογράφων σχετικά με παρανομίες παρόχων ιδιωτικής εκπαίδευσης που δεν πληρώνουν τους εκπαιδευτικούς, ενώ παρέχουν διαδικτυακές υπηρεσίες.

»Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που επιτίθεστε εναντίον μου με ψευδή στοιχεία (όπως τότε που μέσα στη Βουλή αναφέρατε ότι δεν εργάζομαι στο σχολείο μου και ενώ, όταν σας απέδειξα ότι εργάζομαι, δεσμευτήκατε ενώπιόν μου πως θα ανασκευάσετε, δεν το πράξατε ποτέ).

»Καταρχάς, Κύριε Υπουργέ, από την τοποθέτησή σας προκύπτει ένα μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα.

»Ενώ πριν λίγες ημέρες καλέσατε τους γονείς να πληρώσουν δίδακτρα (τη σχετική σας δήλωση φιλοξενήσαμε στην ιστοσελίδα μας), σήμερα διαμαρτύρεστε επειδή η ΟΙΕΛΕ ζητά να μην μπουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί στα 800 ευρώ.

»Επομένως, ζητάτε οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων να πληρωθούν από τους γονείς, αλλά για δύο μήνες να μην καταβάλλουν μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές και ταυτόχρονα να απολαύσουν τις ευεργετικές ρυθμίσεις που προβλέπει ο νόμος για τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

»Ο καθένας, επομένως, δικαιούται να ισχυριστεί ότι προμοτάρετε την αφαίμαξη των κρατικών ταμείων (που θα έπρεπε να προστατεύετε ως Υπουργός) προς όφελος ορισμένων ιδιωτών που θα εισπράξουν άκοπα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

»Αν μάλιστα, κύριε Υπουργέ, είστε υπέρ του να ασκούν οι εκπαιδευτικοί διαδικτυακές υπηρεσίες και ταυτόχρονα να μπουν στην Εργάνη, τότε καλείτε επιχειρηματίες να διαπράξουν ποινικό αδίκημα (παραβίαση του άρθρου 13, παρ. 5α της ΠΝΠ 14/3/2020). Αφήνουμε τους πολίτες να σας κρίνουν.

»Ας έρθουμε όμως στις δηλώσεις σας, επισημαίνοντας δύο σημεία:

»Είπατε ότι εγώ και η ΟΙΕΛΕ τρέφουμε «μίσος» για τους εργοδότες και τα ιδιωτικά σχολεία. Θα ήταν απλό για εσάς να υποβάλετε μια ερώτηση για τη στάση μου απέναντι στο σχολείο μου, τη Λεόντειο Σχολή Αθηνών, τους γονείς, τους μαθητές και τη διοίκηση, αλλά και απέναντι στην πλειονότητα των ιδιωτικών σχολείων τα τελευταία 35 χρόνια.

»Αντιθέτως, φαίνεται ότι εσείς στηρίζετε μια μικρή μειοψηφία «πειρατικών» ιδιωτικών σχολείων που παρανομούν εκμεταλλευόμενα τη συγκυρία και προκαλώντας αθέμιτο ανταγωνισμό.

»Επίσης, έχετε προφανώς μονόπλευρη ενημέρωση, διότι αν παρακολουθούσατε, έστω από περιέργεια, τις ανακοινώσεις μας, θα βλέπατε ότι η Ομοσπονδία μας άμεσα, από την πρώτη ημέρα της προσωρινής απαγόρευσης, τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής της διαδικτυακής εκπαίδευσης που ήταν όρος επιβίωσης για τα ιδιωτικά σχολεία.

»Εγώ ο ίδιος με ανοιχτή μου επιστολή κάλεσα τους συναδέλφους μου αυτή τη δύσκολη περίοδο να βάλουν πλάτη για να μείνουν αυτά ζωντανά.

»Και επειδή μάλλον έχετε, όπως προείπα, μονόπλευρη πληροφόρηση ή ασθενή μνήμη, σας θυμίζω τη στάση της ΟΙΕΛΕ στην απόπειρα επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση από την προηγούμενη κυβέρνηση που θα διέλυε τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

»Είπατε, επίσης, ότι η Ομοσπονδία μας είναι «ο μόνος κλάδος» που καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην μπουν στα 800 ευρώ.

»Ξεχνάτε ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί είναι περίπου 80.000 και μόνο ένα μικρό τμήμα τους (το 15% περίπου) εργάζονται σε ιδιωτικά σχολεία.

»Εκπροσωπούμε και εκπαιδευτικούς Φροντιστηρίων, Κέντρων Ξένων Γλωσσών και ιδιωτικών ΙΕΚ για τους οποίους τοποθετηθήκαμε ξεκάθαρα, λέγοντας πως αν η επιχείρηση είναι κλειστή πραγματικά (και όχι εικονικά), τότε θα πρέπει να ενταχθούν στο μηχανισμό στήριξης.

»Πιο συγκεκριμένα, η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ αναφέρει τα ακόλουθα:

«Για τα Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσώνκαι τα ιδιωτικά ΙΕΚ η θέση μας είναι η ακόλουθη: Είτε αναστέλλουν εντελώς τη λειτουργία τους και οι εκπαιδευτικοί εντάσσονται στην Εργάνη χωρίς να παρέχουν καμιά υπηρεσία, είτε λειτουργούν με εξ αποστάσεως υπηρεσίες και με τις συμβάσεις των εκπαιδευτικών σε πλήρη ισχύ».

»Επειδή, όμως, κάποια πράγματα θα πρέπει να μπουν στη θέση τους για να διαπιστώσει κάθε πολίτης ποιος πραγματικά επιδιώκει την τήρηση της νομιμότητας και ποιος επιθυμεί η ιδιωτική εκπαίδευση να λειτουργεί εύρυθμα και με διαφάνεια προς όφελος του αγαθού της εκπαίδευσης, των γονέων και των μαθητών, σας καλώ σε δημόσιο διάλογο για να συζητήσουμε όλα τα παραπάνω.

»Θα σας συμβούλευα, τέλος, να μην λαμβάνετε την ενημέρωσή σας μόνο από τη μία πλευρά.

»Είναι χρήσιμο να ακούτε τους πάντες, ακόμη κι αν δεν συμφωνείτε πολιτικά και ιδεολογικά μαζί τους. Η πολυφωνία σε μια δημοκρατία είναι κέρδος.

»Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ

»ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ».

Σχετικά άρθρα