Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υποχρεωτική καταγραφή αποθεμάτων αιγοπρόβειου κρέατος και αυγών ανά τρεις ημέρες

Υποχρεωτική καταγραφή αποθεμάτων αιγοπρόβειου κρέατος και αυγών ανά τρεις ημέρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγοπρόβατα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κτηνοτρόφοι, Μάκης Βορίδης, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,

Την υποχρεωτική καταγραφή των αποθεμάτων αιγοπρόβειου κρέατος και αυγών ανά τρεις ημέρες προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή.

Στόχος της τροπολογίας είναι η αποτύπωση των πραγματικών αποθεμάτων που διαθέτει η αγορά, προκειμένου να αποφευχθούν ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, ενισχύοντας παράλληλα τον μηχανισμό ελέγχου κατά των ελληνοποιήσεων με σκοπό την πάταξη των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών, δημιουργώντας ένα ακόμη εργαλείο στη μάχη που δίνει η κυβέρνηση κατά του φαινομένου.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης «υλοποιούμε την προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης κάνοντας ένα ακόμη καθοριστικό βήμα στη μάχη που δίνει το υπουργείο για την πάταξη φαινομένων μιμητισμού, ήτοι παράνομων ελληνοποιήσεων, και για την αντιμετώπιση αθέμιτων πρακτικών που λειτουργούν εις βάρος τόσο των κτηνοτρόφων και παραγωγών μας όσο και των καταναλωτών μας».

«Σύντομα θα υπάρξει ολοκληρωμένη νομοθετική παρέμβαση για τις ελληνοποιήσεις με αυστηροποίηση του κυρωτικού πλαισίου, επιβολή προστίμων και ενιαιοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού» πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

Οι ελεγκτικές Αρχές του κράτους, γνωρίζοντας αυτά τα δεδομένα, να αποκτήσουν ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και κυρίως τη μάστιγα των ελληνοποιήσεων, επισήμανε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή εισηγούμενη την τροπολογία στη Βουλή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, η συγκεκριμένη τροπολογία κινητοποιεί πέντε συνολικά υπουργεία:

– το υπουργείο Οικονομικών με την γενική διεύθυνση τελωνείων, το ΣΔΟΕ και φυσικά την ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων (ΑΑΔΕ),

– το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τις υπηρεσίες της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή,

– το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και την Οικονομική Αστυνομία,

– το υπουργείο Εσωτερικών,

– το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους εποπτευόμενους φορείς ΕΦΕΤ και ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Σχετικά άρθρα