Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρ. Σπίρτζης: «Η κυβέρνηση πρέπει να επιδοτήσει την εργασία, τις θέσεις εργασίας»

Χρ. Σπίρτζης: «Η κυβέρνηση πρέπει να επιδοτήσει την εργασία, τις θέσεις εργασίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργασία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης,

«Η Ν.Δ. πρέπει να σταματήσει τους δογματισμούς στην οικονομική πολιτική, πρέπει να επιδοτήσει την εργασία, τις θέσεις εργασίας» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, εκφράζοντας την εκτίμηση πως η παγκόσμια κρίση που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού «έχει αποκαλύψει το πλήρες αδιέξοδο της νεοφιλελεύθερης θεώρησης στην οικονομία».

Σημείωσε παράλληλα πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει μεγάλες διαφωνίες στα οικονομικά μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση.

«Η Ν.Δ. δεν θέλει να παραδεχθεί το αδιέξοδο που μας οδήγησαν συγκεκριμένες πολιτικές που προέρχονται από τον νεοφιλελεύθερο χώρο.

»Το ότι μετατέθηκε ένα μεγάλο κομμάτι της ευρωπαϊκής παραγωγής στην Κίνα ή σε χώρες του τρίτου κόσμου έχει άμεση συνέπεια να μην μπορούμε να έχουμε ούτε μάσκες για παράδειγμα.

»Και έχει μεταφερθεί η παραγωγή για να μειωθεί το κόστος παραγωγής μέσω της μείωσης του κόστους εργασίας, αυτή ήταν η νεοφιλελεύθερη θεώρηση» σχολίασε.

Παρατήρησε ακόμη πως «μέχρι πριν δύο μήνες μας έλεγαν πόσο καλό είναι οι στρατηγικοί τομείς της Ευρώπης και της χώρας μας να είναι στον ιδιωτικό τομέα, είτε αυτό σχετίζεται με τη δημόσια Υγεία είτε με τη δημόσια Παιδεία είτε με κρίσιμους τομείς της οικονομίας και βλέπουμε πως αυτό το αφήγημα καταρρέει σε παγκόσμιο επίπεδο».

«Πλέον, έφτασε η ώρα να γίνει από όλες τις πολιτικές δυνάμεις μια κουβέντα για το πώς θα κινηθούμε από εδώ και πέρα.

»Στις μεταφορές για παράδειγμα, στα αεροδρόμια, θυμάστε τι έλεγαν σε εμάς που τα μνημόνια μας ανάγκαζαν να στραφούμε σε ιδιωτικοποιήσεις» ανέφερε.

Υποστήριξε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί μια υπεύθυνη αντιπολιτευτική στάση.

«Εκτιμώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κρατάει μια πολύ υπεύθυνη και αξιόπιστη στάση.

»H αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει την προσπάθεια αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

»Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναγνωριστεί από όλους, σε σημεία που εντοπίζουμε ολιγωρίες ή έχουμε πρόσθετες προτάσεις, καταθέτουμε τις προτάσεις αυτές και αυτό δεν αφορά μόνο την Υγεία αλλά και μία σειρά κρίσιμων τομέων» είπε.

Σχετικά άρθρα