Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσιόδρας: 43 οι νεκροί από τον κοροναϊό – 1.212 τα συνολικά κρούσματα

Τσιόδρας: 43 οι νεκροί από τον κοροναϊό – 1.212 τα συνολικά κρούσματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Σωτήρης Τσιόδρας, Υπουργείο Υγείας,

Συνολικά 1.212 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, τόνισε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 43, καθώς τη Δευτέρα καταγράφηκε ο θάνατος ακόμη πέντε ασθενών.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους ασθενείς (56 επιπλέον από χθες), 72 είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι άνδρες (81%) και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε πως η διακοπή των εμβολιασμών των παιδιών, είναι κάτι λάθος, και μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στην υγεία των παιδιών.

Ο καθηγητής λοιμοξιολογίας απηύθυνε κάλεσμα ώστε «να τηρούμε τα προληπτικά μέτρα για τον τερματισμό της διασποράς του ιού στην κοινότητα και να μένουμε στο καλό σενάριο».

«Βρισκόμαστε στη φάση του μετριασμού και το πιο αποτελεσματικό μέτρο είναι αυτό της τήρησης της απόστασης», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα