Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύσκεψη στο Μαξίμου εν όψει τρόικα: Κάτω από τα χαλί τα καυτά προβλήματα

Σύσκεψη στο Μαξίμου εν όψει τρόικα: Κάτω από τα χαλί τα καυτά προβλήματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Βρούτσης, Γκίκας Χαρδούβελης, Δημήτρης Σταμάτης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Μέγαρο Μαξίμου, Νίκος Δένδιας, Χαράλαμπος Αθανασίου,

Κάτω από το χαλί έβαλαν τα καυτά θέματα της ελληνικής οικονομίας , ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και οι υπουργοί που συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Τετάρτης, προκειμένου να προετοιμάσουν τις ελληνικές θέσεις για την διαπραγμάτευση με την τρόικα στο Παρίσι στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Tribune.gr στη σύσκεψη δεν συζητήθηκαν τα καυτά ζητήματα των απολύσεων στο δημόσιο , ούτε και των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, ενώ δεν έγινε ουσιαστική αναφορά ούτε για το πρόβλημα της ρευστότητας στην αγορά και των μειώσεων των συντάξεων.

Ο Αντώνης Σαμαράς, αρκέστηκε να ζητήσει από τους υπουργούς που θα συμμετάσχουν στη συνάντηση των Παρισίων, ομαδική δουλειά ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Μάλιστα, ανέφερε ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις δεν θα έχουν πολιτικό χαρακτήρα, γι αυτό και οι θέσεις της χώρας πρέπει να είναι τέτοιες που θα πείσουν τους δανειστές για τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας. Και ανέφερε ενδεικτικά, την τιμή ρεκόρ που έκλεισαν τα ελληνικά ομόλογα και φέρεται χαρακτηριστικά να είπε πως «η ελληνική οικονομία είναι σε ράλι. Πάμε καλά».

Στη σύσκεψη τέθηκε το θέμα των «κόκκινων» δανείων με τον πρωθυπουργό να ζητά από τους υπουργούς Ανάπτυξης Ν. Δένδια και Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, να υπάρξει μια νομοθετική ρύθμιση που θα προστατεύει τους πραγματικά αδύναμους οικονομικά να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες. Ωστόσο το θέμα των πλειστηριασμών δεν εθίγη.

Στη συζήτηση μπήκε και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, αλλά κυρίως έγινε η αποτίμηση των εκκρεμοτήτων που έχουν τα υπουργεία προκειμένου να υλοποιήσουν τα προαπαιτούμενα, ώστε να διευκολυνθεί η διαπραγμάτευση με τη τρόικα.

“Το θέμα είναι η χώρα να μπει οριστικά στην πορεία προς την έξοδο από την κρίση και να αλλάξει το πλαίσιο, τα συμφραζόμενα, να καταλάβουν όλοι και μέσα στην Ελλάδα και εκτός Ελλάδος, ότι αλλάζουμε φάση. Αυτό είναι το σημαντικό”, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, μετά το τέλος της σύσκεψης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου».

Σχετικά άρθρα