Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρδαλιάς: Σε κατ’ οίκον περιορισμό 5.824 πολίτες ως ύποπτες επαφές με κρούσματα κοροναϊού

Χαρδαλιάς: Σε κατ’ οίκον περιορισμό 5.824 πολίτες ως ύποπτες επαφές με κρούσματα κοροναϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νίκος Χαρδαλιάς, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Ο κορονοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις, πρέπει να σπάσουμε την αλυσίδα, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας.

Μάλιστα ο κ. Χαρδαλίας αποκάλυψε πως έχουν μπει σε καραντίνα 5.824 πολίτες ως ύποπτες επαφές με ασθενείς του θανατηφόρου ιού, ενώ 825 άτομα έχουν ολοκληρώσει την καραντίνα.

Όπως είπε έχουν γίνει 1.116 δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Επίσης 82 άτομα βρέθηκαν εκτός σπιτιού και επιβλήθηκαν τα πρόστιμα, ενώ οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί τις επόμενες ημέρες.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως κανείς δεν είναι άτρωτος και πως ο καλύτερος τρόπος προστασίας είναι η παραμονή στο σπίτι.

Για την κυκλοφορία αστυνομικών και στρατιωτικών, είπε πως η δυνατότητα κυκλοφορίας αφορά μόνον ό,τι σχετίζεται με την εργασία τους και πως σε διαφορετική περίπτωση απαιτείται άδεια, όπως για τους υπόλοιπους πολίτες.

Ανακοίνωσε πως 50 επιχειρήσεις έχουν ήδη ανταποκριθεί στην έκκληση για προσφορά, ενώ 8.785 πολίτες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για εθελοντική προσφορά.

Επιπλέον ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως η εμπειρία των πρώτων ημερών από την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα λήψης τους και επιδεικνύει ψυχραιμία και ωριμότητα.

Σχετικά άρθρα