Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία κατέθεσε συντεταγμένες που «καλύπτουν» ελληνική ΑΟΖ – Οργή Τσίπρα

Η Τουρκία κατέθεσε συντεταγμένες που «καλύπτουν» ελληνική ΑΟΖ – Οργή Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία,

Η Άγκυρα κατέθεσε συντεταγμένες για ΑΟΖ και αρπάζει ελληνικές θαλάσσιες ζώνες εν μέσω 25ης Μαρτίου. Παραμονή της 25ης Μαρτίου οι Τούρκοι κατέθεσαν συντεταγμένες που καλύπτουν την Ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Επέλεξαν επίτηδες την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία και για να αιφνιδιάσουν την ελληνική κυβέρνηση αλλά και για να μειώσουν την μέγιστη εθνική μας και θρησκευτική μας εορτή (μην ξεχνάμε πως σήμερα είναι και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου για πολλούς θεωρείται σαν δεύτερη Πασχαλιά).

Τη νέα τουρκική πρόκληση γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Facebook ανέφερε:

«Η μονομερής κατάθεση συντεταγμένων από την Τουρκία που καλύπτουν προκλητικά την ελληνική υφαλοκρηπίδα, η οποία έγινε γνωστή παραμονή της εθνικής μας επετείου, αποτελεί απαράδεκτη κλιμάκωση των τουρκικών επιθετικών ενεργειών απέναντι στην Ελλάδα.

»Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να θέσει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και να ζητήσει την επέκταση των κυρώσεων στην Τουρκία για ενέργειες εταιρειών της επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

»Οποιαδήποτε ενέργεια κατάθεσης συντεταγμένων από την Ελλάδα, πρέπει να συνοδευτεί από σαφές ευρωπαϊκό μήνυμα στην Τουρκία ότι ως εδώ και μη παρέκει».

Σχετικά άρθρα