Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εμπαιγμός του λαού από Χατζηδάκη, ΔΕΗ και Elpedison – Ανακοίνωσαν «εκπτώσεις» και όχι «πάγωμα» πληρωμών

Εμπαιγμός του λαού από Χατζηδάκη, ΔΕΗ και Elpedison – Ανακοίνωσαν «εκπτώσεις» και όχι «πάγωμα» πληρωμών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα μέτρα που ανακοινώνονται για την αγορά ενέργειας είναι ισορροπημένα και δίνουν «ανάσα» σε επιχειρήσεις και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι ανάπηροι και οι ηλικιωμένοι, επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας τη Δευτέρα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, εμπαίζοντας τον ελληνικό λαό που έχει τεθεί σε καραντίνα.

Η Ιταλία αποφάσισε τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, εξαιτίας του κορωνοϊού και της καραντίνας, «πάγωμα» φόρων και καταβολής ενσήμων και αναβολή στις πληρωμές λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, τηλεφώνου και φυσικού αερίου.

Ο κ. Χατζηδάκης και η νεοφιλελεύθερη παρέα του είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τον λαό για να σώσουν τις εταιρείες.

Είναι ικανοί να προκαλέσουν λαϊκό ξεσηκωμό εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας επειδή είναι ανίκανοι να επιβάλλουν το κράτος στους ιδιώτες.

Με αφορμή τις προκλητικές ανακοινώσεις της ΔΕΗ και της Elpedison για εκπτώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ έπρεπε ήδη να έχει ανακοινωθεί «πάγωμα», ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι και οι υπόλοιπες εταιρείες θα ανακοινώσουν ανάλογα μέτρα (εμπαιγμού του λαού) η καθεμία ανάλογα με το προφίλ της, με το προφίλ των πελατών της και τη δική της εμπορική πολιτική.

Συμβούλευσε δε τους καταναλωτές, δηλαδή τους αποκλεισμένους Έλληνες στα σπίτια τους (δεν έχει επαφή ο Χατζηδάκης με την πραγματικότητα), να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες των επιμέρους ενεργειακών εταιρειών να δουν τις προσφορές τους που θα γίνουν αυτές τις μέρες και να αποφασίσουν τι θα κάνουν.

Σημείωσε, εξάλλου, απευθυνόμενος προς τους συνταξιούχους, ότι «με το πακέτο της ΔΕΗ -και είμαι βέβαιος και των άλλων εταιρειών- τους δίνεται η δυνατότητα να πληρώνουν λιγότερα εάν πάνε στις ηλεκτρονικές πληρωμές και εγκαταλείψουν τα γκισέ.

»Αυτό είναι ένα κίνητρο. Δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα το να κάνει κανείς αυτή τη σύνδεση και μετά θα έχει σε κάθε τιμολόγιο 5 ευρώ έκπτωση».

Πουλάει τρέλα ο κ. Χατζηδάκης; Μάλλον. Αγνοεί την πραγματικότητα ότι η οικονομία έχει υποστεί ξαφνικό θάνατο; Ποιος θα πληρώσει λογαριασμούς; Ποιος; Με τι λεφτά;

«Εμείς θα διευκολύνουμε όσο μπορούμε αυτές τις επιχειρήσεις με αυτές τις ενέσεις ρευστότητας.

»Αλλά από την άλλη πλευρά προφανώς τους ζητάμε να δείξουν μια ευαισθησία απέναντι στην κοινωνία, μέχρι το σημείο που αντέχουν φυσικά», τόνισε ο υπουργός.

Προσέξτε. Δεν διατάζει τις επιχειρήσεις, όπως θα έκανε μια σοβαρή κυβέρνηση, τους «ζητά», τις «παρακαλά», ο «κακομοιρούλης».

Την ίδια ώρα ο λαός έχει τεθεί σε απαγόρευση κυκλοφορίας και οι φιλελέδες της κυβέρνησης Μητσοτάκη παριστάνουν τις νεράιδες.

Έρχεται μεγάλη μπόρα στον τόπο όσο ο πρωθυπουργός δεν τολμά να κάνει ό,τι χρειάζεται για να σώσει τον λαό και ακούει αυτούς τους γιάπηδες.

Παράλληλα, ενώ ο λαός καλείται να πληρώσει, το κράτος συζητά μηχανισμό εγγυοδοσίας των επιχειρήσεων προμήθειας ρεύματος με το Υπουργείο Οικονομικών, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Θα καλύψει το κενό ρευστότητας στην αγορά που δημιουργείται από το γεγονός ότι αρκετοί καταναλωτές εξαιτίας του περιορισμού των μετακινήσεων και της κρίσης δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς, σημείωσε ο υπουργός.

Προσέξτε. Κανένα «πάγωμα» ακόμα. Όλα για τα συμφέροντα των εταιρειών.

Ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι αποκοπές γίνονται μόνο για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

«Υπάρχουν ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, ξέρει και η ΔΕΗ και οι υπόλοιποι ποιοι πραγματικά μπορούν και δεν πληρώνουν.

»Τώρα για τους πραγματικά ευάλωτους, σήμερα κάναμε μειώσεις.

»Έκανε η ΔΕΗ μειώσεις στους ευάλωτους και από εκεί και πέρα υπάρχει ήδη ένα πλαίσιο που είναι υποχρεωμένες και οι ίδιες οι εταιρείες να το εφαρμόζουν, που προβλέπει απόλυτη κάλυψη αυτών που πραγματικά είναι ευάλωτοι.

»Εάν υπάρχουν άνθρωποι που αισθάνονται ότι έχει γίνει μια αδικία, είμαστε εδώ, όχι μόνο η ΔΕΗ και οι υπόλοιποι πάροχοι, αλλά και το γραφείο μου, για να βλέπουμε τέτοιου είδους αδικίες.

(σ.σ. Ζητά από τους πολίτες που τελούν υπό καραντίνα και απαγόρευση κυκλοφορίας να του στέλνουν τα παράπονά τους; Μας εμπαίζει κανονικά, πρέπει να μας θεωρεί εντελώς ανόητους).

»Αλλά δεν θέλω σε καμία περίπτωση να ανοίξει ένα παράθυρο για διαφόρους οι οποίοι ζουν επί ζημία του συνόλου, να εκμεταλλευτούν αυτή την κρίση και να μην πληρώσουν ενώ μπορούν», τόνισε.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε εξάλλου ότι η επιβολή περιορισμών στην κυκλοφορία δεν επηρέασε την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και υγρών καυσίμων.

Κάτι υπουργοί σαν τον Χατζηδάκη, τον Σταϊκούρα και τον Άδωνι, κάνουν τα πάντα για την τέλεια καταιγίδα.

Σχετικά άρθρα