Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι δήλωσε για την εφαρμογή της απαγόρευσης άσκοπης κυκλοφορίας ο Χρυσοχοΐδης

Τι δήλωσε για την εφαρμογή της απαγόρευσης άσκοπης κυκλοφορίας ο Χρυσοχοΐδης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

«Δεν θα αφήσουμε κανέναν ανεύθυνα να μεταδίδει τον κορονοϊό και δεν θα αφήσουμε την κοινωνία έτσι» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον ΘΕΜΑ 104,6 με αφορμή την έναρξη της ισχύς του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

«Θέλουμε αυτή την κοινωνική αλυσίδα που μας δένει να την κρατήσουμε στέρεη και ακέραιη» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Όσον αφορά τις πρώτες ώρες εφαρμογής του μέτρου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγησε ότι «όχι δεν πέφτουν πρόστιμα ωστόσο προειδοποιούνται όλοι ότι αύριο δεν θα είναι η ίδια μεταχείριση».

Σύμφωνα με τον ίδιο από την εικόνα που δίνουν οι αστυνομικοί που διεξάγουν τους ελέγχους «η συμμόρφωση της συντριπτικής πλειοψηφίας είναι αισιόδοξο σημάδι.

»Όλοι είναι εφοδιασμένοι με τα νόμιμα δικαιολογητικά και αυτό είναι αξιοθαύμαστο».

Εξήγησε ακόμα ότι ο ρόλος της αστυνομίας δεν είναι να κόβει πρόστιμα αλλά να πείσει ότι είναι μία υπόθεση που μας αφορά όλους «για να νικήσουμε τον ιό μην έχοντας εκατόμβη νεκρών.

»Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο, να μην χάσουμε ανθρώπους».

Στην ερώτηση αν το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα επεκταθεί και μετά τις 6 Απριλίου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε ότι οι επόμενες δύο βδομάδες είναι κρίσιμες και θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο όλοι μας αυτές τις δύο εβδομάδες θα επιβάλουμε στον εαυτό μας ότι μένουμε σπίτι.

Ερωτηθείς, δε, για όλους όσοι μιλούν για ενδεχόμενη περιστολή δικαιωμάτων, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απάντησε πως «όταν διακυβεύονται πολύ μεγάλα αγαθά όπως η ανθρώπινη ζωή δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές.

»Δεν ισοπεδώνουμε συνταγματικά δικαιώματα, κάνουμε παραχώρηση για να επιβιώσουμε ως κοινωνικό σύνολο.

»Υπάρχει το μείζον αγαθό της ανθρώπινης ζωής, της υγείας, της επιβίωσης του έθνους και υπάρχουν και οι ελευθερίες που δεν έχουν ανασταλεί. Δίνουμε κάτι για να είναι η ζωή μας ασφαλής».

Σχετικά άρθρα