Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Πολιτική παραπλάνησης εν μέσω διαδρομής προς την ύφεση λόγω κοροναϊού

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Πολιτική παραπλάνησης εν μέσω διαδρομής προς την ύφεση λόγω κοροναϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Οικονομική Ύφεση, Πράσινη Αριστερά,

Για πολιτική παραπλάνησης εν μέσω διαδρομής προς ύφεση λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κοροναϊού κάνει λόγο η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Σε ανακοίνωση της επισημαίνει:

Η υγειονομική κρίση ανάγκασε την ΕΕ να εκτιμήσει ότι βρισκόμαστε σε πλήρη κατάσταση ύφεσης και για πρώτη φορά, αποφάσισε την στήριξη των οικονομιών μέσω της δημιουργίας Ευρωομολόγου ύψους 750 δις €. Η αναλογία της χώρας μας είναι 12 δις €.

Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί πολιτική και οικονομική νίκη την απόφαση του Eurogroup, εξαπατώντας τους Έλληνες πολίτες και κάνοντας φτηνή επικοινωνιακή πολιτική για να πείσει ότι τα κονδύλια στήριξης προέκυψαν από δική του διαπραγμάτευση.

Ο κ. Σταϊκούρας αντίστοιχα δηλώνει ότι «…. πλέον δεν υπάρχει ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ», κάτι που είναι απολύτως αναληθές, αφού το Eurogroup ανέστειλε την απόφαση στο μέλλον.

Τα άμεσα μέτρα των 3,8 δις € προέρχονται κυρίως από την αναδιάρθρωση κονδυλίων του ΕΣΠΑ (που ούτως ή άλλως ήταν μη απορροφούμενα).

Ο κ. Βρούτσης απαγόρευσε τις απολύσεις, αφού όμως είχαν ήδη πραγματοποιηθεί 41.000 και δεν εξήγησε ότι τι εννοεί εξαιρώντας τις «αναίτιες απολύσεις».

O κ. Μητσοτάκης, αναιρεί τόσο τον εαυτό του όσο και τους υπουργούς του, αφού μιλά για αναθεώρηση του προϋπολογισμού και άρα de facto αποδοχή διαδρομής ύφεσης, για επιδόματα ακόμη και στους «εξαναγκασμένους σε παραίτηση», αλλά και κανονικό Δώρο του Πάσχα που ο υπουργός του το είχε θέσει εν αμφιβόλω.

Ο πολυχρονεμένος πρωθυπουργός, ακολουθεί έναν επικίνδυνο δρόμο για την δημοκρατία.

Δεν αναφέρει κανένα απολύτως σχέδιο που θα ακολουθήσει (ούτε καν στους υπουργούς του), κάνει διαγγέλματα ανακοινώνοντας αποσπασματικά μέτρα και δηλώνει ότι αλλάζει τον προϋπολογισμό χωρίς να πει για ποιον ακριβώς λόγο.

Υπενθυμίζουμε ότι η χώρα μείωνε και μειώνει ακόμη περισσότερο τους στόχους για ανάπτυξη παραπλανώντας επίσης τους πολίτες. Ο κ. Σταϊκούρας μιλά για 0%, ενώ όλοι υπολογίζουμε από -1% έως -2% (στα αισιόδοξα σενάρια).

Ο κ. Μητσοτάκης ταυτίζεται με την παραπλανητική και ψευδή λογική του «Ηγεμόνα» του Μολιέρου, «κάνε τα κακά όλα μαζί και τα καλά λίγα λίγα», συνεπώς ανακοινώνει με το σταγονόμετρο μέτρα που μπορεί να ανακουφίσουν αλλά δεν λύνουν το συστημικό και δομικό πρόβλημα που και η δική κυβέρνηση δημιούργησε.

Οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι κυρίως μικρές (2-50 άτομα), δεν έχουν ταμειακά αποθέματα διότι τα δίνουν έμμεσα στο κράτος, θα εκμηδενίσουν τον τζίρο τους για τουλάχιστον 2 μήνες, ενώ οι αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες θα αντιμετωπίσουν βίαια το φάσμα της ανεργίας. Συνεπώς τα ποσά για τα οποία ομιλούν αποτελούν γιατροσόφι απέναντι σε σοβαρή ασθένεια.

Η κυβέρνηση απαιτείται να παρουσιάσει ολοκληρωμένο Σχέδιο.

Τα οικονομικά μέτρα πρέπει να εξασφαλίζουν ότι την επαύριον της σημερινής κρίσης, οι πολίτες δεν θα αντιμετωπίσουν εκ νέου πτώχευση.

Με τρομακτικές φορολογικές επιβαρύνσεις οι μισθωτοί και συνταξιούχοι κατάφεραν να δημιουργήσουν απόθεμα 37 δις.€. Η διαχείρισή του απαιτείται να τους αφορά αποκλειστικά.

Η υγειονομική κρίση αποτελεί θρυαλλίδα, που θα ξεχειλίσει το ποτήρι των οικονομικών ανισοτήτων.

Η σταθερότητα και το αίσθημα οικονομικής προστασίας των πολιτών, υπερτερούν απέναντι στα οικονομικά συμφέροντα.

Στις κρίσεις (οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές, τώρα και υγειονομικές) κρίνονται οι κοινωνίες. Κρίνονται στο κατά πόσον είναι έτοιμες να τις αντιμετωπίσουν, αλλά κυρίως στον τρόπο με τον οποίο είναι δομημένες.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ προτείνει την άμεση διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων, για την στήριξη όλων ανεξαιρέτως των τομέων της οικονομίας.

Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά:

Οι εργαζόμενοι δεν θα χάσουν τις δουλειές τους και θα έχουν ταυτόχρονα την ίδια οικονομική δυνατότητα

Οι επιχειρήσεις δεν θα χάσουν έδαφος και θα διατηρήσουν την όποια ισχύ είχαν προ υγειονομικής κρίσης

Το κράτος θα εισπράξει (cash back) σχεδόν το ήμισυ της επιχορήγησης, μέσω της κανονικότητας που θα έχει επέλθει.

Γραφείο Τύπου

Σχετικά άρθρα