Την ανάγκη μιας μεγάλης δημόσιας παρέμβασης, ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του κορονοϊού στην ελληνική οικονομία, τόνισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.
«Η οικονομία χρειάζεται τουλάχιστον πέντε δισ. ευρώ ανά έτος για φέτος και του χρόνου» και πως «χρειάζεται αξιοποίηση του “μαξιλαριού”, χαμηλότερα πλεονάσματα, επανεκκίνηση των μεγάλων έργων, όπως η δική μας διακυβέρνηση υλοποιούσε, στήριξη των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας» ανέφερε, ειδικότερα.
Σημείωσε ότι για τα δημόσια έργα υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, κυρίως ευρωπαϊκή, υπάρχει επιστροφή χρημάτων στο Δημόσιο για κάθε ευρώ που επενδύεται και «δύνανται να δημιουργήσουν 40 χιλιάδες θέσεις εργασίας και να αυξήσουν συνολικά την παραγωγικότητα της οικονομίας».
Σε σχέση με τη στήριξη των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας, ανέφερε πως σε διαφορετική περίπτωση το κόστος θα είναι υψηλότερο, αφού θα έχουμε «νέα εκτόξευση της ανεργίας, νέες υποχρεώσεις για το Δημόσιο από το ταμείο ανεργίας και απώλεια εσόδων από επιχειρήσεις οι οποίες δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν σε φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις».
Ο κ. Παππάς είπε ότι η αισχροκέρδεια σε είδη πρώτης ανάγκης, που μάλιστα συμβάλλουν στη μη διάδοση του ιού, «είναι ανήθικη και θα πρέπει το υπουργείο να προχωρήσει σε διατίμηση σε αυτά τα αγαθά».
Πρότεινε δε να εξεταστεί το ενδεχόμενο, οι πρώτες ύλες αυτών των προϊόντων να εισάγονται από το υπουργείο Υγείας, μέσω των φορέων που έχει ενεργοποιήσει και εισάγει φάρμακα, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα είναι προσβάσιμα στον κόσμο, σε ανθρώπινες τιμές.