ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκθετη η Εκκλησία προσπαθεί να φορτώσει τις ευθύνες που δεν έκλεισαν οι ναοί στην Κυβέρνηση

Έκθετη η Εκκλησία προσπαθεί να φορτώσει τις ευθύνες που δεν έκλεισαν οι ναοί στην Κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, Εκκλησία της Ελλάδος, Ελληνική Κυβέρνηση, Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μέγαρο Μαξίμου, Ορθόδοξη Εκκλησία,

Στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εμφανίστηκε, όπως πληροφορηθήκαμε, «βαθιά προβληματισμένος» αλλά και «αποφασισμένος» να αναλάβει την ευθύνη, που ωστόσο θεωρεί ότι «έπρεπε προ πολλού να είχε αναλάβει η Πολιτεία», δηλαδή να ανακοίνωνε την αναστολή λειτουργίας για όλες τις θρησκευτικές τελετές και όχι μόνο των ορθοδόξων, σύμφωνα με πληροφορίες.

Αυτό το «μπλέιμ γκέιμ» (blame game), το «μπαλάκι», σημαίνει ότι:

Η Ελλαδική Εκκλησία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν ανέλαβε τις ευθύνες της να διατάξει τη διακοπή της λειτουργίας όλων των θρησκευτικών χώρων λόγω κοροναϊού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ως Εκκλησία θα πειθαρχούσε, αν και δεν άφηνε κάτι τέτοιο να εννοηθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Φαίνεται ότι η Ελλαδική Εκκλησία, βλέποντας ότι η κοινή γνώμη γυρίζει εναντίον της, ενώ άλλες ορθόδοξες Εκκλησίες έλαβαν μέτρα πρόληψης (Αλβανίας, Ρουμανίας, Αμερικής, Κύπρου, Ιεροσολύμων) κλείνοντας ναούς και διακόπτοντας τη θεία κοινωνία, επιχειρεί να αποποιηθεί όσα διακήρυττε το προηγούμενο διάστημα και τις ευθύνες που αυτά συνεπάγονται ώστε να εμφανίσει την κυβέρνηση ως αποκλειστικά υπεύθυνη.

Δηλαδή, λέει η Εκκλησία, πως «ό,τι και να λέγαμε εμείς, εσείς ως κυβέρνηση γιατί δεν διατάξατε; Εάν διατάζατε θα ακούγαμε».

Μπλέιμ γκέιμ καθαρό.

Η Εκκλησία ετοιμάζεται να τα φορτώσει όλα στο Μαξίμου.

Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση πράγματι έχει ευθύνες, διότι εκείνη είναι που αποφασίζει και όχι η Εκκλησία.

Καμία δημοκρατική εκλεγμένη κυβέρνηση δεν περιμένει καμία Εκκλησία να λάβει την «ορθή απόφαση».

Στο πολίτευμά μας δεν αποφασίζει η Εκκλησία κύριοι.

Αντιλαμβανόμαστε ότι στη δεξιά δεν τα έχουν ξεκαθαρισμένα με τον κλήρο, ούτε από διακριτούς ρόλους καταλαβαίνουν, αυτό όμως δεν επιτρέπει σε κανέναν να καταλύει το Σύνταγμα και τον κοσμικό χαρακτήρα μιας δημοκρατικής πολιτείας, που στηρίζεται αποκλειστικά στη λαϊκή κυριαρχία.

Η Εκκλησία είναι υφιστάμενη της κυβέρνησης και οφείλει να πειθαρχεί στους πολιτικούς νόμους.

Οι νόμοι που ψηφίζει η Βουλή κυβερνούν τη χώρα, όχι τα φιρμάνια της Εκκλησίας.

Η κυβέρνηση έχει επίσης μεγάλες ευθύνες επειδή άφησε πρωτοκλασάτα στελέχη της να λαϊκίζουν πάνω στη δημόσια Υγεία, προτρέποντας τους πιστούς να κοινωνήσουν άφοβα και κατηγορώντας όποιον είχε αντίθετη άποψη ως «άθεο» ή «ΣΥΡΙΖΑίο».

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του διαφοροποιήθηκε από τη θρησκοληψία.

Όπως όμως ορισμένοι ακραίοι δεν ακούνε τον Τσίπρα και κάνουν και λένε τα δικά τους, έτσι και κάποιοι άλλοι ακραίοι δεν ακούνε τον Μητσοτάκη.

Και στα δύο κόμματα υπάρχουν ακραίοι, λαϊκιστές και ιδεοληπτικοί, που εκθέτουν τους αρχηγούς τους και τη χώρα.

Όπως κάποιοι λίγοι ακραίοι από τα αριστέρα υιοθέτησαν τουρκική προπαγάνδα, ενώ ο Τσίπρας είχε διακηρύξει σαφέστατη και αδιαμφισβήτητη πατριωτική θέση, έτσι και κάποιοι ακραίοι της ΝΔ διέδιδαν δεισιδαιμονίες ενώ ο Μητσοτάκης είχε υποστηρίξει τα αντίθετα.

Να σημειώσουμε εδώ ότι έμπειροι νομικοί κύκλοι, που μίλησαν στο TRIBUNE, έκαναν λόγο για «καραμπινάτο κακούργημα» αναφερόμενοι στις δημόσιες προτροπές στελεχών της κυβέρνησης και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος για άφοβη θεία κοινωνία και λειτουργίες (συνωστισμούς) σε εκκλησίες εν καιρό πανδημίας.

Από την άλλη, για να είμαστε δίκαιοι, είναι υπέρτατος φαρισαϊσμός η Ελλαδική Εκκλησία να παριστάνει την αθώα περιστερά.

Η Ελλαδική Εκκλησία όχι μόνο υπερασπίστηκε την πρωτοφανή δεισιδαιμονία και αντιεπιστημονική θέση ότι ο ιός δεν μεταδίδεται με το κουτάλι της θείας κοινωνίας, αλλά και καλούσε τους πιστούς να σπεύσουν να κοινωνήσουν με το ίδιο κουτάλι όλοι, ενώ ήδη η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας είχε δεχτεί τη χρήση πλαστικού κουταλιού μίας χρήσεως διαφορετικό για κάθε πιστό.

Σε κάθε περίπτωση η Ιερά Σύνοδος είναι εκτεθειμένη.

Υπερασπίστηκε προλήψεις και ψευδείς ειδήσεις για να υπερασπιστεί, υποτίθεται, την πίστη της.

Η αλήθεια είναι ότι καμία πίστη δεν μπορεί να έχει σχέση με αυτές τις πρωτόγονες δεισιδαιμονίες.

Κανένα χριστιανικό δόγμα δεν εξαρτάται από ένα κουτάλι.

Κανείς δεν είπε ότι η θεία κοινωνία μεταδίδει τον κοροναϊό. Το κουτάλι έλεγαν όλοι πως τον μετέδιδε.

Το σάλιο στο κουτάλι, αυτό έλεγαν όλοι.

Οι ιεράρχες κατέστησαν το κουτάλι σύμβολο της πίστης. Αν είναι δυνατόν.

Το κουτάλι! Όχι τη θεία κοινωνία.

Και ακόμα χειρότερα, ενώ ήξεραν ότι ο κοροναϊός ήρθε στη χώρα μας με τους δεκάδες προσκυνητές που γύρισαν από τους Αγίους Τόπους, που τον κόλλησαν μέσα στον Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, δηλαδή ο κοροναϊός είχε μολύνει τον ιερότερο τόπο του χριστιανισμού, εκεί που γεννήθηκε ο Ιησούς, κράτησαν τις εκκλησίες ανοιχτές.

Ενώ για τον ίδιο λόγο το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων έκλεισε τους ναούς του.

Στην πραγματικότητα κάποιοι δεσποτάδες φαίνεται ότι αποφάσισαν να κάνουν μπραντεφέρ με την κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας και μόλις είδαν ότι χάνουν και ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαρύτατες ποινές, επιχειρούν τώρα να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και να τα φορτώσουν όλα στο Μαξίμου.

Γνωρίζει το ιερατείο να πετά μπαλάκια, το κάθε ιερατείο, αιώνες τώρα.

Η κυβέρνηση οφείλει με απόφαση να επιβάλει το νόμο και τη λογική και να πειθαρχήσει τα «πονηρά ράσα» που πάνε να της ρίξουν τις αμαρτίες τους.

Ο πρωθυπουργός, που είναι φιλελεύθερος άνθρωπος, να φροντίσει να πράττει σύμφωνα με τη λογική και τη συνείδησή του. Να μην κάμπτεται από τους φίλους του ιερατείου.

Σχετικά άρθρα