Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουμουτσάκος: Εάν δεν πάρει η Εκκλησία την ορθή απόφαση θα την πάρει η κυβέρνηση

Κουμουτσάκος: Εάν δεν πάρει η Εκκλησία την ορθή απόφαση θα την πάρει η κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Κουμουτσάκος, Εκκλησία της Ελλάδος, Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πρόσφυγες, Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Την ελπίδα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, που συνεδριάζει σήμερα, να λάβει την ορθή απόφαση, με δεδομένα τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Όταν θα έχουμε νικήσει αυτήν την απαίσια πανδημία θα ξαναβρεθούμε όλοι και σοφότεροι, με μια ιδιόμορφη αλληλεγγύη, να είμαστε χωριστά, αυτό απαιτεί η κοινωνία» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος μιλώντας στην ΕΡΤ, εκφράζοντας την ελπίδα «η ΔΙΣ να πάρει την ορθή απόφαση για το κοινό καλό, αν δεν την πάρει η ΔΙΣ θα την πάρει η κυβέρνηση».

«Η αρμοδιότητα της προστασίας της δημόσιας υγείας είναι στα χέρια της κυβέρνησης» ξεκαθάρισε.

Το ίδιο μήνυμα είχε στείλει λίγο νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, λέγοντας πως η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία.

Όπως είπε ο κ. Κουμουτσάκος, το υπουργείο έχει προετοιμαστεί για σενάριο κρούσματος κορονοϊού στους χώρους όπου ζουν πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά, τονίζοντας πως πάντως δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα μέχρι στιγμής.

«Αν υπάρξει θα περιοριστούν οι άνθρωποι που θα βρεθούν θετικοί, δεν θα κυκλοφορούν στις πόλεις των νησιών όπου ζουν, δεν έχουμε μαγικό ραβδί είπε ο κ. Κουμουτσάκος, «είμαστε σε εγρήγορση, έχοντας πάντα υπόψη πως είμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση».

Όπως εξήγησε, η απόφαση της κυβέρνησης για τα νέα κλειστά κέντρα καθυστέρησε λόγω της αντίδρασης των τοπικών κοινοτήτων αλλά και επειδή σε εκείνο το κρίσιμο σημείο προκλήθηκαν τα γεγονότα στον Έβρο.

«Είμαστε ακόμα στη μετά τον Έβρο εποχή, πρώτο μέλημα ζωτικής σημασίας η προστασία των συνόρων σε ξηρά και θάλασσα» δήλωσε, «έχουμε κερδίσει αυτή την πρώτη μάχη».

Όπως εξήγησε, από τους ανθρώπους που πέρασαν στη χώρα μετά τα γεγονότα του Έβρου, περίπου 450 μεταφέρονται στη Μαλακάσα και οι υπόλοιποι σε ειδικό χώρο στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα εθελούσιας επιστροφής για 5000 αλλοδαπούς, κάνοντας λόγο για οικονομικά κίνητρα που «δεν αγγίζουν ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου» αλλά προέρχονται από κοινοτικούς πόρους.

Αφορά μόνο εκείνους που είναι στα νησιά κι έχουν έρθει στη χώρα έως την 1η 1ου του 2020, εξήγησε, και όχι όσους ακολούθησαν.

Σχετικά άρθρα