Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προληπτική απολύμανση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Προληπτική απολύμανση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μάκης Βορίδης, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας,

Για προληπτικούς λόγους θα απολυμανθεί τη Δευτέρα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έπειτα από απόφαση του υπουργού Μάκη Βορίδη.

Η απολύμανση θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κτήριο του υπουργείο επί της οδού Αχαρνών 2 στην Πλατεία Βάθη.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη έπειτα από την παρουσία του βουλευτή της ΝΔ, Χρήστου Κέλλα στο κτήριο του Υπουργείου την προηγούμενη Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κέλλας, έπειτα από εξέταση στην οποία υπεβλήθη, εντοπίστηκε θετικός στη νόσο του κορωνοϊού.

Επισημάνσεις στους Αγρότες για την πιστή τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Την αυτονόητη υποχρέωση των αγροτών στην πλήρη και πιστή εφαρμογή των μέτρων των αρμόδιων αρχών για την αποτροπή διάδοσης της νόσου COVID19 υπενθυμίζει με ανακοίνωση του το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έπειτα απ’ τα φαινόμενα συνωστισμού σε καταστήματα πώλησης γεωργικών εφοδίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, ο υπουργός κ. Μάκης Βορίδης «κάνει επίκληση στο υψηλό αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης με το οποίο οφείλουν να προσεγγίζουν την κατάσταση οι παραγωγοί της χώρας μας και συνιστά να προσέρχονται στα σημεία μόνο για να προμηθευτούν τα απολύτως απαραίτητα αγροεφόδια, να παραμένουν εντός καταστήματος τον ελάχιστο δυνατό χρόνο, να αποφεύγεται η δημιουργία ουράς αναμονής και να μη συνωστίζονται».

Επιπρόσθετα ο υπουργός ζητεί απ’ τους ιδιοκτήτες των σχετικών καταστημάτων, την ανάγκη εφαρμογής των οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται:

· Τήρηση μεγαλύτερων αποστάσεων ασφαλείας μεταξύ των γραφείων των υπαλλήλων

· Αποφυγή κοντινής επαφής (<2m) για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 15 λεπτών με άτομα τα οποία εμφανίζουν συμπτώματα βήχα, φτερνίσματος ή πυρετού. · Δημιουργία χωρισμάτων · Καλός εξαερισμός των χώρων εργασίας · Συχνές απολυμάνσεις · Χρήση προστατευτικών – ιατρικών μασκών και γαντιών · Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό · Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων · Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση του μέσα στους κάδους απορριμμάτων · Τακτικό πλύσιμο των χεριών των εργαζομένων και των επισκεπτών με υγρό σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Ακολουθεί προσεκτικό στέγνωμα των χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης οι οποίες θα απορρίπτονται στους κάδους απορριμμάτων

Σχετικά άρθρα