Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρίτσης: Τα ολισθήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη επικίνδυνα για τη δημοκρατία

Χαρίτσης: Τα ολισθήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη επικίνδυνα για τη δημοκρατία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Χαρίτσης, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κυριάκος Μητσοτάκης, Μετανάστες, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία,

«Επικίνδυνα ολισθήματα για τη δημοκρατία και την εθνική συνεννόηση» καταλογίζει στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», αναφερόμενος στην «περιθωριοποίηση της Ελλάδας από σημαντικές διεθνείς διεργασίες» και τη «μετατροπή της χώρας σε ‘αποθήκη ψυχών’ στο όνομα της προστασίας της ασφάλειας της Ευρώπης».

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρει ότι «αυτός που δεν διεκδικεί, δεν κερδίζει τίποτα», κάνοντας λόγο για «άτυχη επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ».

Υπογραμμίζει τον «επικίνδυνο εκτροχιασμό που παρακολουθήσαμε στα νησιά μας: συμμορίες να διασαλεύουν τον νόμο και την τάξη, την κυβέρνηση να διχάζει, την αστυνομία να επιτίθεται κατά των πολιτών και να καλύπτει τη δράση παρακρατικών».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη «να κινηθεί γρήγορα και αποφασιστικά» απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα και στο θέμα του προσφυγικού, σημειώνοντας την ανάγκη «να αποσυμφορήσει τα νησιά, να σεβαστεί τις διεθνείς συνθήκες, να προασπίσει τις πάγιες εθνικές θέσεις για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ».

Τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστήσει σαφές ότι είναι έτοιμος να ‘βάλει πλάτη’ σε μια εθνική στρατηγική», αλλά ότι «η συναίνεση δεν συνεπάγεται λευκή επιταγή» και επικρίνει την κυβέρνηση ότι «αντί να δει αυτοκριτικά τις εσφαλμένες εκτιμήσεις που μας έχουν οδηγήσει στο περιθώριο της διεθνούς σκηνής, στράφηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζοντας την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας ως ‘δούρειο ίππο του Ερντογάν’».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Χαρίτσης θυμίζει ότι πέρα από τη συναινετική εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τον αμυντικό προϋπολογισμό, ενθάρρυνε τη διατήρηση διαύλων με την Τουρκία, στήριξε τη φύλαξη των χερσαίων συνόρων της χώρας, πίεσε την κυβέρνηση να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών στα πρότυπα του Συμβουλίου του Μαρτίου του 2016 για το προσφυγικό.

Σχολίασε ότι αυτή η στάση του ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει τίποτα κοινό με τη λαϊκιστική και μικρόψυχη στάση της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όταν χρησιμοποίησε το προσφυγικό ως αντιπολιτευτικό όπλο και επιχείρησε να ναρκοθετήσει την εθνικά επωφελή Συμφωνία των Πρεσπών».

Σχετικά άρθρα