Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρβιτσιώτης: Ο Ερντογάν απομονώνεται όλο και περισσότερο

Βαρβιτσιώτης: Ο Ερντογάν απομονώνεται όλο και περισσότερο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πρόσφυγες, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

«Πλέον είναι εμφανής η αγωνία Ερντογάν με διαρκή επίκληση Fake News και ακραίων δηλώσεων. Μίας συμπεριφοράς που δείχνει ροπή προς την αποσταθεροποίηση. Δεν τον κάνει ισχυρότερο, μάλλον τον απομονώνει περισσότερο».

Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης κατηγορεί την Τουρκία ότι με χυδαίο και προκλητικό τρόπο εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες και μετανάστες, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, δημιουργώντας ανθρώπινες ασπίδες για την επίτευξη άλλων σκοπών.

Διατυπώνει, ακόμη, την ικανοποίησή του για τον ηχηρό τρόπο με τον οποίο απάντησε η ευρωπαϊκή ηγεσία στον εκβιασμό της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, η Τουρκία επιχειρεί να μετασχηματίσει την κρίση, από μία κρίση πολιτική και διπλωματική σε μία κρίση στρατιωτική.

Ζητά, ακόμη, να υπάρξει ψυχραιμία, γιατί αυτή αποτελεί το διαπραγματευτικό μας όπλο, σημειώνοντας ότι οι Αρχές ασφαλείας, κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους.

Με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη–Μέρκελ, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικό να δεχτεί η Τουρκία να επιτηρεί η Frontex τα θαλάσσια χωρικά ύδατα της.

Ερωτηθείς για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην οικονομία, ο κ. Βαρβιτσιώτης τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ώστε οι ευρωπαϊκές οικονομίες να απορροφήσουν αυτό το σοκ και στη δική μας περίπτωση να μπει στο τραπέζι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Σχετικά άρθρα