Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο κοροναϊός οδηγεί σε βατερλό τον τουρισμό – Αδράνεια από υπουργείο και ΕΟΤ

Ο κοροναϊός οδηγεί σε βατερλό τον τουρισμό – Αδράνεια από υπουργείο και ΕΟΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΟΤ, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Τουρισμός, Υπουργείο Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης,

Αδράνεια επικρατεί στο Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ στο μέτωπο του κοροναϊού.

Ο τουριστικός κλάδος είναι ανήσυχος για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής χρονιάς, καθώς μετά από μία πενταετία συνεχών ρεκόρ σε έσοδα (20 δισ. ευρώ) και αφίξεις (35 εκατ. τουρίστες) οδηγείται φέτος σε «Βατερλό» με απώλειες δισεκατομμυρίων ευρώ και εκατομμυρίων τουριστών.

Κανένα σχέδιο διαχείρισης κρίσης δεν έχει προετοιμαστεί από το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις (σεισμοί, τρομοκρατία, προσφυγικό, φυσικές καταστροφές κα), και παρά το γεγονός ότι η ταχεία εξάπλωση του κοροναϊού κυριαρχεί στην παγκόσμια ειδησεογραφία από τις αρχές του έτους.

Ο λόγος φαίνεται ότι είναι η κακή επικοινωνία μεταξύ Υπουργείου και ΕΟΤ, αφού οι σχέσεις Χάρη Θεοχάρη και Δημήτρη Φραγκάκη είναι κάκιστες.

Ο μεν Φραγκάκης διαχειρίζεται τον Θεοχάρη ως «έτοιμο προς αποχώρηση» από το κυβερνητικό σχήμα, αψηφώντας τις εντολές του για νέες διεθνείς συνεργασίες και στρατηγικές συμφωνίες, ο δε Θεοχάρης χρεώνει στον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ προσωπικά παιχνίδια και αναποτελεσματική διαχείριση των διαφημιστικών κονδυλίων του οργανισμού.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού όμως θεωρούν ότι αμφότεροι βρίσκονται σε αφασία και κρύβονται πίσω από τις γενικότερες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού στην χώρα, χωρίς σχέδιο και στρατηγική για το μέλλον του βασικού αιμοδότη της ελληνικής οικονομίας, του τουρισμού.

Σχετικά άρθρα