Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΕΛΚ: Η Ευρώπη δεν εκβιάζεται – Ο Ερντογάν παίζει με τις ζωές ανθρώπων

ΕΛΚ: Η Ευρώπη δεν εκβιάζεται – Ο Ερντογάν παίζει με τις ζωές ανθρώπων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νέα Δημοκρατία, Πρόσφυγες, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Οι συντονισμένες ενέργειες των Ελλήνων Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΚ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, απέδωσαν ουσιαστικά και απτά αποτελέσματα φέρνοντας τη μεταναστευτική κρίση, με ευθύνη της Τουρκίας, στο προσκήνιο της ατζέντας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έθεσε το θέμα στο Προεδρείο του ΕΛΚ και η Ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ, Αντιπρόεδρος της ομάδας εργασίας του ΕΛΚ για θέματα μετανάστευσης, πέτυχαν με τη στήριξη όλης της Ευρωομάδας, να αναδείξουν το ζήτημα ως κεντρικό θέμα συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με προτεινόμενο τίτλο «Μεταναστευτική κρίση στα Ελληνικά σύνορα. Ενεργοποίηση του Άρθρου 78.3 για τη λήψη έκτακτων μέτρων».

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα υιοθέτησε τις απόψεις της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και καταδίκασε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τις ενέργειες της Τουρκίας στα σύνορα της με την Ελλάδα και την Βουλγαρία.

Σε κοινή δήλωσή τους ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, και οι συναρμόδιοι Αντιπρόεδροι Esteban Gonzalez Pons και Sandra Kalniete αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Η Ευρώπη δεν εκβιάζεται. Ο Πρόεδρος Ερντογάν παίζει με τις ζωές ανθρώπων και η ανακοίνωσή του σχετικά με το άνοιγμα των συνόρων είναι ανεύθυνη και παράτολμη.

»Η Τουρκία πρέπει να εναρμονιστεί με όλα τα σημεία της συμφωνίας για το προσφυγικό. Στηρίζουμε την Ελλάδα και τις αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

»Η κατάσταση στην Ελλάδα απαιτεί γρήγορες και αποτελεσματικές κινήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

»Δεν πρόκειται για ένα ελληνικό, αλλά για ένα ευρωπαϊκό θέμα το οποίο αφορά όλα τα κράτη-μέλη ανεξαιρέτως».

Πρόκειται για μια εξέλιξη καθοριστικής σημασίας, καθώς μόνο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ως η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα μπορούσε να φέρει εκτάκτως το θέμα στην Ολομέλεια.

Σχετικά άρθρα