Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσαβούσογλου σε Μάας: «Οι Έλληνες φίλοι σας σκοτώνουν πρόσφυγες στα σύνορά τους»

Τσαβούσογλου σε Μάας: «Οι Έλληνες φίλοι σας σκοτώνουν πρόσφυγες στα σύνορά τους»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Γερμανία, Έβρος, Ελληνικά Νησιά, Λαθρομετανάστες, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Μετανάστες, Νησιά Αιγαίου, Πρόσφυγες, Τουρκία, Χάικο Μάας,

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Γερμανός ομόλογός του Χάικο Μάας, με αιχμή τις πρόσφατες εξελίξεις στη μεταναστευτική κρίση και την τεταμένη κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, είχαν έντονη αντιπαράθεση στο Twitter.

«Αναγνωρίζουμε το βάρος που σηκώνει η Τουρκία.

»Ωστόσο, η Τουρκία πρέπει να συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας της με την ΕΕ.

»Η ΕΕ συμβάλλει στην αξιοπρεπή διαχείριση των προσφύγων» έγραψε στην ανάρτησή του ο Χάικο Μάας, υπογραμμίζοντας ότι οι μετανάστες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως πιόνια γεωπολιτικών παιχνιδιών.

Απαντώντας στο tweet του Γερμανού ΥΠΕΞ, ο Τσαβούσογλου ρώτησε τον ομόλογό του ποιες από τις υποσχέσεις που τους είχε δώσει η ΕΕ έχουν εκπληρωθεί.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πληρώσει ούτε τα μισά από τα 6 δισ. ευρώ που υποσχέθηκε στην Άγκυρα για τους Σύρους» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Τούρκος ΥΠΕΞ, συμπληρώνοντας ότι δεν έχει εκπληρωθεί ούτε η υπόσχεση της οικειοθελούς ανθρωπιστικής υποδοχής προσφύγων.

»Επίσης, όπως προσθέτει, η ΕΕ αρνείται να υποστηρίξει το σχέδιο ασφαλούς ζώνης της Τουρκίας στη Συρία.

Επίσης ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απευθυνόμενος στον Γερμανό ομόλογό του, επαναλαμβάνει τον ψευδή ισχυρισμό ότι η Ελλάδα «σκοτώνει πρόσφυγες».

«Αγαπητέ @HeikoMaas, θα ήθελα να πιστέψω τα λόγια σας. Ωστόσο, μόνο αν απευθυνθείτε και στους Έλληνες φίλους σας. Ασφαλώς σκοτώνουν πρόσφυγες στα σύνορά τους», έγραψε.

Σχετικά άρθρα