Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι διαδίδουν ψευδή είδηση ότι Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν Σύρο στα σύνορα (βίντεο)

Οι Τούρκοι διαδίδουν ψευδή είδηση ότι Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν Σύρο στα σύνορα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Βίντεο, Έβρος, Ελληνικός Στρατός, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Στέλιος Πέτσας, Συρία, Τουρκία,

Το ισλαμικό καθεστώς της Τουρκίας διακινεί ψευδές βίντεο στο Twitter με τον υποτιθέμενο φόνο ενός πρόσφυγα από Έλληνες στρατιώτες στα σύνορα.

Πολύ άμεσα ο Στέλιος Πέτσας, με ανάρτησή του στο Twitter στα αγγλικά, διέψευσε ως ψευδή είδηση (fake news) το προβοκατόρικο βίντεο και κάλεσε τους πάντες να είναι προσεκτικοί στην αναμετάδοση της τουρκικής προπαγάνδας.

Το βίντεο δείχνει έναν άνδρα να ξεψυχά σε ένα χωράφι περιτριγυρισμένος από άλλους άνδρες. Οι εικόνες παραπέμπουν σε μετανάστες.

Ωστόσο, το βίντεο δεν προσκομίζει καμία απόδειξη ότι ο άνδρας σκοτώθηκε στα σύνορα στη Θράκη από Έλληνες στρατιώτες.

Το ανάρτησε ο Μουγκίρα αλ Σαρίφ (Mughira Al Sharif), ο οποίος παρουσιάζεται στο Twitter ως δημοσιογράφος του γραφείου του BBC στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτός ο Τούρκος δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι ο νεκρός, που φέρεται να ονομάζεται Άχμεντ Άμπου Εμάντ, «ήταν Σύρος μετανάστης που σκοτώθηκε από Έλληνες στρατιώτες το πρωί».

Ο Τούρκος δημοσιογράφος προσθέτει ότι ο Σύρος μετανάστης σκοτώθηκε στις 09.07 το πρωί ενώ επιχειρούσε να διασχίσει τα σύνορα. Η σορός του μεταφέρθηκε στην Τουρκία, καταλήγει.

Οι Τούρκοι θα εξαντλήσουν εναντίον μας όλες τις τεχνικές μαύρης προπαγάνδας, που εκπαιδεύτηκαν επί χρόνια να διαδίδουν εις βάρος Κούρδων και Σύρων και άλλων θυμάτων του επεκτατισμού τους.

Εάν είναι πραγματικό, τι μπορεί να είναι

Να υπενθυμίσουμε ότι δεκάδες πρόσφυγες έχουν σκοτωθεί από Τούρκους συνοριοφύλακες στα σύνορα της Τουρκίας με τη βόρεια Συρία.

Εάν το βίντεο είναι πραγματικό, εάν, θα μπορούσε να είχε γυριστεί στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία και ο Σύρος να έπεσε από τουρκικά πυρά.

Δηλαδή, κατά την προσφιλή τους τακτική, επιχειρούν να «χρεώσουν» στην Ελλάδα ένα από τα αναρίθμητα εγκλήματα του τουρκικού καθεστώτος.

Υπογραμμίζουμε, εάν το βίντεο είναι πραγματικό και όχι σκηνοθετημένο.

Το περιβάλλον της Ιντλίμπ στα σύνορα είναι πράσινο, με δάση, μοιάζει με τη Θράκη. Δεν είναι έρημος όπως άλλες περιοχές της Συρίας.

Σχετικά άρθρα