Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπαλτάκος: Με το αντιρατσιστικό θα σπάσουν οι σχέσεις ΝΔ – Εκκλησίας

Μπαλτάκος: Με το αντιρατσιστικό θα σπάσουν οι σχέσεις ΝΔ – Εκκλησίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο, Εκκλησία της Ελλάδος, Μουσουλμάνοι, Νέα Δημοκρατία, Ορθόδοξη Εκκλησία, Τάκης Μπαλτάκος,

Αν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ψηφιστεί όπως έχει σήμερα, η ρήξη ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και την Εκκλησία θα είναι οριστική, τόνισε ο Τάκης Μπαλτάκος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

«Εάν περάσει το αντιρατσιστικό ως έχει, η διάρρηξη (Ν.Δ. και Εκκλησίας) θα είναι οριστική και πλήρης. Εάν στο αντιρατσιστικό περάσει και η θρησκεία, κάτι το οποίο θα εμποδίζει τους Μητροπολίτες με εγκυκλίους ή από άμβωνος να καταφέρονται κατά αιρετικών ή – δεν θέλω να πω ονόματα – άλλων δογμάτων ή θρησκειών στο βαθμό που επηρεάζουν την ελληνική κοινωνική τάξη, όπως οι Μουσουλμάνοι, και εμποδιστούν ώστε να διώκονται γι’ αυτά που λένε, τότε η ρήξη θα είναι οριστική» επεσήμανε το πρώην κορυφαίο στέλεχος του Μαξίμου.

«Η δική μας παράταξη, επειδή είναι εθνική και βλέπει το ίδιο όλους τους Έλληνες, τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 αντιμετώπισε προβλήματα συνείδησης και τύψεων για όλους εκείνους που εκτοπίστηκαν ή εκτελέστηκαν αφού φυλακίστηκαν, βέβαια ύστερα από δικαστικές αποφάσεις και για τα εγκλήματα που είχαν κάνει και είναι φρικώδη. Αυτές οι τύψεις οδήγησαν στον παραλογισμό να κυβερνούν τη χώρα δεξιές, κεντροδεξιές και κεντροαριστερές κυβερνήσεις – το ΠΑΣΟΚ εννοώ – και παρ’ όλα αυτά η Αριστερά να περνά την ατζέντα της στην παιδεία ή και πιθανόν στη θρησκεία. Θεωρείται ότι είναι πιο καταξιωμένος εκείνος που στο παρελθόν δήλωνε αριστερός και στιγματισμένος αυτός που δηλώνει δεξιός. Δεν θα έπρεπε να έχει ενοχές τότε η Δεξιά” τόνισε μεταξύ άλλων ο Τάκης Μπαλτάκος.

Σχετικά άρθρα