Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νότης Μηταράκης: Στα νησιά ενώθηκαν «τα δύο άκρα, οι ακροδεξιοί και οι ακροαριστεροί»

Νότης Μηταράκης: Στα νησιά ενώθηκαν «τα δύο άκρα, οι ακροδεξιοί και οι ακροαριστεροί»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ελληνικά Νησιά, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νησιά Αιγαίου, Νότης Μηταράκης, Πρόσφυγες, Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου,

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αναλύει τις θέσεις της κυβέρνησης για το προσφυγικό ζήτημα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Όπως σημείωσε ο κ. Μηταράκης ο κόσμος στα νησιά έχει ξεσηκωθεί με ψευδή στοιχεία, με αποτέλεσμα «να ενωθούν τα δύο άκρα, οι ακροδεξιοί και οι ακροαριστεροί», ενώ υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει η μεταφορά των μεταναστών στην ενδοχώρα, προκειμένου να αποσυμφωρηθούν τα νησιά.

Σημείωσε επίσης πως η κυβέρνηση είναι από την πρώτη στιγμή στο τραπέζι των συζητήσεων με τις τοπικές κοινωνίες.

«Δεν έχει υπάρξει ουσιαστικός αντίλογος» υπογράμμισε ο κ. Μηταράκης.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επανέλαβε ότι δεν μπορούν να μεταφερθούν εύκολα οι πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν στα νησιά, καθώς χωρίς απόφαση για τη χορήγηση ασύλου, θα πρέπει να παραμείνει στη χώρα και δεν θα μπορεί να επιστρέψει στη χώρα εισόδου.

Ο κ. Μηταράκης ξεκαθάρισε το σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό, σημειώνοντας πως αυτό περιλαμβάνει: τη φύλαξη των συνόρων, επιστροφές μεταναστών στις χώρες εισόδου, τη δημιουργία κλειστών δομών, καθώς και τη διεθνοποίηση της μεταναστευτικής κρίσης.

Ο αρμόδιος υπουργός επανέλαβε ότι η χωρητικότητα των κλειστών κέντρων θα είναι ξεκάθαρη, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στα όσα λέγονται για συσσώρευση χιλιάδων ανθρώπων στα νησιά του Αιγαίου.

«Από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα έχουν μεταφερθεί στην ενδοχώρα 19.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ σκοπεύουμε μέσα στο 2020 να μειώσουμε τον πληθυσμό που παραμένει από τις 42.000 στις 20.000» συμπλήρωσε.

Επίσης, επανέλαβε το ρόλο της Τουρκίας στη μεταναστευτική κρίση, ενώ υπογράμμισε ότι με τα επεισόδια που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες δεν διακόπτονται οι μεταναστευτικές ροές.

Τα επεισόδια σε Λέσβο και Χίο

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα νησιά του Αιγαίου καταδίκασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κάνοντας λόγο για ακραίες συμπεριφορές, προσθέτοντας ότι οι εικόνες με την επίθεση εναντίων των αστυνομικών δυνάμεων στα ξενοδοχεία «θύμισε» εμφύλιο πόλεμο.

Να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Μουτζούρης

Κλείνοντας, ο κ. Μηταράκης υποστήριξε ότι ο κ. Μουτζούρης θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μηταράκη και να του ζητήσει συγγνώμη για την πρόσφατη συμπεριφορά του.

Σχετικά άρθρα