Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο «στριμωγμένος» Mητσοτάκης καλεί σε διάλογο Μουτζούρη και Δημάρχους

Ο «στριμωγμένος» Mητσοτάκης καλεί σε διάλογο Μουτζούρη και Δημάρχους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνικά Νησιά, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Μουτζούρης, Λαθρομετανάστες, Λέσβος, Μετανάστες, Νησιά Αιγαίου, Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου, Πρόσφυγες, Σάμος, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Χίος,

Κινήσεις για την αποκλιμάκωση της έντασης στα νησιά φαίνεται πως λαμβάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο των μετώπων που μαίνονται σε Χίο και Λέσβο μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ για την κατασκευή των κλειστών δομών.

Ο πρωθυπουργός θα έχει το απόγευμα της Πέμπτης συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και τους δημάρχους Λέσβου, Χίου και Σάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο του σχεδίου εκτόνωσης της κατάστασης αναμένεται να αποσυρθεί μέρος ή ακόμη και το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων που εστάλησαν στα νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, πάντως, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται στην αυριανή σύσκεψη να θέσει τους τοπικούς αιρετούς προ των ευθυνών τους.

Σε κάθε περίπτωση, από το Μαξίμου διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω στον σχεδιασμό τους για την δόμηση των κλειστών κέντρων

«Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε στη Μυτιλήνη. Αύριο ολοκληρώνεται στη Χίο.

»Κάποιες από τις δυνάμεις της αστυνομίας που ήταν ενίσχυση, θα αποσυρθούν. Κάποιες θα παραμείνουν.

»Αύριο έχουν κληθεί στο Μαξίμου ο περιφερειάρχης με τους αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους για να γίνει προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει αποκλιμάκωση.

»Όλοι όσοι είδαν τις εικόνες αυτές, δεν θέλουν να τις ξαναδούν.

»Το έργο θα προχωρήσει και πρέπει να δούμε με ποιον τρόπο θα προχωρήσει καλύτερα», ανέφερε από τη μεριά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι το σχέδιο είναι προς όφελος των πολιτών.

Η συνάντηση περιλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα του πρωθυπουργού για την Πέμπτη το οποίο ανακοίνωσε το Μαξίμου

Συγκεκριμένα:

-Ο Πρωθυπουργός, στις 10.00, θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, και αντιπροσωπεία της εταιρείας.

-Στις 12.00, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό το Υπουργικό Συμβούλιο. Η ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνει:

-Παρουσίαση νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για την εταιρική διακυβέρνηση.

-Παρουσίαση νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για ζητήματα πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

-Παρουσίαση νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις».

-Παρουσίαση νομοθετικών πρωτοβουλιών Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

-Επιλογή Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (Υπουργείο Δικαιοσύνης).

-Στις 17.00, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Δημάρχους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.

Σχετικά άρθρα