Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας σε Γκουτέρες: «Η Ελλάδα έχει ρόλο και λόγο στην κατάσταση τη Λιβύη»

Δένδιας σε Γκουτέρες: «Η Ελλάδα έχει ρόλο και λόγο στην κατάσταση τη Λιβύη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εφ’όλης της ύλης συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες είχε το βράδυ της Δευτέρας στη Γενεύη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας επ’ ευκαιρία της συμμετοχής του στις εργασίες του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Διάσκεψης για τον Αφοπλισμό την Τρίτη.

Στην κορυφή της ατζέντας των δύο ανδρών βρέθηκε η Λιβυκή κρίση, με τον κ. Δένδια να δηλώνει στη σθεναρή στήριξη της Ελλάδας στην προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής λύσης υπό τον Ειδικό Εκπρόσωπο του κ. Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Γασάν Σαλαμέ.

Αναλυτικά στη γραπτή δήλωσή του για τη συνάντηση με τον Αντόνιο Γκουτέρες ο Νίκος Δένδιας αναφέρει:

«Είχα τη χαρά να συναντηθώ σήμερα, επ’ ευκαιρία της αυριανής συμμετοχής μου στις εργασίες του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Διάσκεψης για τον Αφοπλισμό, με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντ. Γκουτέρες.

»Συζητήσαμε τόσο τα θέματα που θα τεθούν αύριο στα δύο αυτά fora, όσο και διεθνή θέματα ειδικότερου ενδιαφέροντός μας.

»Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον κ. Γκουτέρες σχετικά με την προσπάθεια πολιτικής επίλυσης της Λιβυκής κρίσης, υπό τον Ειδικό Εκπρόσωπο του κ. Γενικού Γραμματέα, Γασάν Σαλαμέ, την οποία υποστηρίζουμε σθεναρά.

»Τόνισα ότι η Ελλάδα, ως χώρα γειτονική της Λιβύης, άμεσα επηρεαζόμενη από τις εξελίξεις εκεί και ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή, έχει και ρόλο και λόγο ως προς την κατάσταση στη Λιβύη.

»Εξελίξεις που συμπεριλαμβάνουν παράνομες ενέργειες που υποδαυλίζουν τη σύρραξη και υπονομεύουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

»Συζητήσαμε επίσης και για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας ότι υποστηρίζουμε σταθερά τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ για επανεκκίνηση των συνομιλιών με στόχο μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών αποφάσεων του ΣΑΗΕ και του κοινοτικού κεκτημένου».

Σχετικά άρθρα