Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκάνδαλο Novartis: Στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει ο «Μάξιμος Σαράφης»

Σκάνδαλο Novartis: Στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει ο «Μάξιμος Σαράφης»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Σκάνδαλο Novartis,

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων με κωδικά ονόματα «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της Novartis.

Ο μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» έφτασε στη ΓΑΔΑ στις 16.00 ώστε να καταθέσει.

Ο μάρτυρας από την περασμένη Παρασκευή δήλωσε πως είναι στη διάθεση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με όλα τα μέσα προστασίας της ανωνυμίας του.

Γιατί θεωρούνται πρόσωπα «κλειδιά»

Θυμίζουμε ότι η πρώτη δικογραφία που αφορούσε την υπόθεση Novartis και τον φερόμενο χρηματισμό ιατρών και υψηλά ιστάμενων πολιτικών προσώπων από την πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία προκειμένου να προωθούνται τα προϊόντα της, βασίστηκε στις καταθέσεις τριών προστατευόμενων μαρτύρων.

Του «Μάξιμου Σαράφη», της «Αικατερίνης Κελέση» και του «Ιωάννη Αναστασίου».

Ο τελευταίος πολύ γρήγορα αποδείχθηκε πως ήταν ο αναπληρωτής κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας Νίκος Μανιαδάκης, στον οποίο η εισαγγελέας διαφθοράς άσκησε ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία μετατρέποντάς τον από μάρτυρα σε κατηγορούμενο, καθώς μεταξύ άλλων οι δύο άλλοι προστατευόμενοι μάρτυρες τον είχαν κατηγορήσει για χρηματισμό.

Εκείνος τους υπέβαλε μήνυση για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση και κατηγόρησε την τότε ηγεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για χειραγώγηση της υπόθεσης Novartis, προχωρώντας μάλιστα στην καταγγελία πως δέχθηκε πιέσεις από τους εισαγγελείς διαφθοράς για να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ο Γιάννης Στουρνάρας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ιδιαίτερα σημαντικές όμως αναμένεται να είναι και οι καταθέσεις μιας σειράς άλλων προσώπων που θα ξεκινήσουν να προσέρχονται ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής όπως είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργός Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή και η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη που μαζί με τους συναδέλφους της Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη εξακολουθούν να χειρίζονται το ποινικό σκέλος της υπόθεσης Novartis.

Σχετικά άρθρα