Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ισραηλινός Πρεσβευτής αποχώρησε από «γεωπολιτικό πάνελ» – Ο Βενιζέλος δεν έβαζε γλώσσα μέσα του (βίντεο)

Ο Ισραηλινός Πρεσβευτής αποχώρησε από «γεωπολιτικό πάνελ» – Ο Βενιζέλος δεν έβαζε γλώσσα μέσα του (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Γιόσι Αμράνι, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ισραήλ, Ισραηλινή Πρεσβεία, Πέτρος Δούκας, Σπάρτη, Σταύρος Λυγερός,

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ, Γιόσι Αμράνι, αποχώρησε την Παρασκευή, δίχως να προλάβει να τοποθετηθεί και έντονα εκνευρισμένος, από το γεωπολιτικό συμπόσιο που διοργάνωσε ο Δήμος Σπάρτης με θέμα: «Οι Εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι Ελληνοτουρκικές Σχέσεις και οι Επιλογές της Ελλάδας!».

Στο «πάνελ» του συμποσίου ήταν καλεσμένοι, μεταξύ άλλων, πρόσωπα που δεν φημίζονται να έχουν σχέση με τα γεωπολιτικά όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος (αν και διατέλεσε ΥΠΕΞ του Αντώνη Σαμαρά), ο Κώστας Γκιουλέκας (ο «μακεδονομάχος»), ο Πέτρος Ευθυμίου και ο Γιώργος Κύρτσος.

Εκτός του Ισραηλινού πρεσβευτή, ο οποίος έχει διατελέσει και αναλυτής στο ισραηλινό ΥΠΕΞ, ο άλλος σχετικός ήταν ο Σταύρος Λυγερός, ανεξάρτητα εάν ως TRIBUNE διαφωνούμε σε πολλά από αυτά που γράφει.

Ο Ισραηλινός διπλωμάτης υπέμενε καρτερικά επί δύο ώρες και 15 λεπτά να του δοθεί ο λόγος, μέχρι που άρχισε να μην έχει άλλο χρόνο, έπρεπε να φύγει.

Ήταν μάλιστα ο Ευάγγελος Βενιζέλος που είχε πάρει το μικρόφωνο και «ερωτευμένος» με τη φωνή και την ευφυΐα του δεν έβαζε τελεία.

Στις δύο ώρες και 17 λεπτά ο δήμαρχος Σπάρτης αποφάσισε επιτέλους να δώσει τον λόγο στον Ισραηλινό διπλωμάτη και μάλιστα ανακοίνωσε ότι ο λόγος περνά σε εκείνον.

Ο Σταύρος Λυγερός όμως δεν κρατιόταν, ήθελε να πει στον Ευάγγελο Βενιζέλο τη γνώμη του και ύστερα πήρε το μικρόφωνο πάλι ο Ευάγγελος Βενιζέλος να του απαντήσει και άρχισε νέο λογίδριο.

Όλα αυτά ενώ είχε κληθεί στο βήμα ο Ισραηλινός πρεσβευτής.

Δίχως κανόνες ευγενείας, τάξης και απόδοσης του λόγου, σαν τα καφενεία ένα πράγμα, ο Γιόσι Αμράνι είπε μέσα του «αρκετά», σηκώθηκε και έφυγε.

Να σημειωθεί ότι πριν σηκωθεί να φύγει, η Γεωργία Ζαχαράκη, η οποία είχε καταλάβει τον εκνευρισμό του, πήγε να σηκώσει το χέρι της για να τονίσει ότι ήταν αγένεια αυτό που συνέβαινε, ο Γιόσι Αμράνι όμως της το κατέβασε (λεπτό 2:17:38).

Στη συνέχεια, αφού ο Ευάγγελος Βενιζέλος άρχισε πάλι να μιλά απαντώντας στον Στ. Λυγερό δίχως να έχει τον λόγο (λεπτό 2:17:56), ο Γιόσι Αμράνι αποχώρησε και μάλιστα διακρίνεται να κάνει χαρακτηριστικό νόημα δείχνοντας το ρολόι του.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, προσπάθησε να τον μεταπείσει λέγοντάς του να γυρίσει και να πάρει τον λόγο. Ήταν όμως πλέον αργά.

Το χειρότερο δεν είναι ότι ο κ. Αμράνι σηκώθηκε και έφυγε αλλά ότι επί δύο ώρες άκουγε θεωρίες.

Ποιος ξέρει τι αναφορά έστειλε στη χώρα του ακούγοντας τα… μεγάλα μυαλά της ελληνικής πολιτικής και γεωπολιτικής.

Αυτά κύριε Δούκα τα προσέχουμε. Εάν δεν τα ξέρουμε δεν τα κάνουμε. Εκθέσατε τη χώρα.

Η Ελλάδα έχει ικανότατους γεωπολιτικούς αναλυτές, δεν χρειάζονται στα πάνελ πολιτικοί που δεν ξέρουν τι τους γίνεται κύριε Δούκα.

Υ.Γ.: Αφού ο Ισραηλινός πρεσβευτής αποχώρησε, θα το δείτε στο βίντεο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει νόημα στον Πέτρο Δούκα «έλα κάτσε», ο οποίος είναι ταραγμένος με την αντίδραση του πρέσβη και του λέει χαμηλόφωνα διάφορα μισόλογα του στυλ «θα σ’ πω εγώ» και κάτι τέτοια. Θίασος.

Δείτε εδώ ολόκληρη την εκδήλωση:

Σχετικά άρθρα