Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βαρουφάκης θα επισκεφθεί στη φυλακή τον Τζούλιαν Ασάνζ

Ο Βαρουφάκης θα επισκεφθεί στη φυλακή τον Τζούλιαν Ασάνζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην πορεία διαμαρτυρίας στο Λονδίνο το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου για τη μη έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ, θα πάρει μέρος ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ την επομένη ημέρα θα έχει συνάντηση με τον ίδιο τον Ασάνζ, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Όπως αναφέρεται ακόμη σε αυτήν, στην πορεία αυτή έχουν δηλώσει συμμετοχή πολύ μεγάλες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου, όπως οι Roger Waters των Pink Floyd, o Brian Eno, η Christine Hynde των Pretenders, η ράπερ ΜΙΑ, ο Lowkey, ενώ θα είναι και ο πατέρας του Ασάνζ, John Shipton, όπως επίσης και η αρσιχυντάκτρια των Wikileakes, Kristin Hrafnsson.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, κεντρικό σύνθημα της μεγάλης αυτής πορείας θα είναι «Η ελευθερία του Τύπου απειλείται – Η ελευθερία του Τύπου είναι η δική μου ελευθερία – Να μην εκδοθεί ο Ασάνζ».

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, ο κ. Βαρουφάκης θα επισκεφθεί στη φυλακή τον Τζούλιαν Ασάνζ, για να του μεταφέρει, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, τη συμπαράσταση όλων των δημοκρατικών πολιτών που ανησυχούν σοβαρά για την πορεία της δημοκρατίας στον πλανήτη μας.

Υπενθυμίζεται, ότι το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι το DiEM25/ΜέΡΑ25 θα πραγματοποιήσει εκδήλωση μπροστά στο κτίριο της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα, στην οδό Πλουτάρχου 1, ενώ θα υπάρξει προσυγκέντρωση στις 11:30 π.μ. μπροστά στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20.

Σχετικά άρθρα