Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Ανουάρ Γκαργκάς των Εμιράτων – Ισχυρή συμμαχία

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Ανουάρ Γκαργκάς των Εμιράτων – Ισχυρή συμμαχία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανουάρ Γκαργκάς, Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μόναχο, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου ο Νίκος Δένδιας είχε συνάντηση με τον ομόλογό του τον Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Ανουάρ Γκαργκάς.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι από τους πλέον αξιόπιστους εν όπλοις συμμάχους της χώρας μας και εξαιρετική απόδειξη πόσο ισχυρή είναι η ελληνοαραβική φιλία.

Ο Ανουάρ Γκαργκάς είναι εκείνος που είχε δηλώσει τον Δεκέμβριο του 2017 πως ο αραβικός κόσμος δεν πρόκειται ποτέ να τεθεί υπό την ηγεσία της Τουρκίας.

Τότε μάλιστα είχε υποστηρίξει ότι οι αραβικές χώρες έπρεπε να συνασπισθούν γύρω από τον «αραβικό άξονα» της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου.

«Η σεχταριστική και μεροληπτική άποψη δεν είναι αποδεκτή εναλλακτική επιλογή και ο αραβικός κόσμος δεν πρόκειται να τεθεί υπό την ηγεσία της Τεχεράνης ούτε της Άγκυρας», είχε γράψει τον Δεκέμβριο του 2017 στο Twitter, προκαλώντας μια υστερική αντίδραση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι αφοσιωμένα στην καταπολέμηση της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Η χώρα προχωρά σε γενναίες μεταρρυθμίσεις και αποτελεί πρότυπο θρησκευτικής ελευθερίας στη Μέση Ανατολή.

Σχετικά άρθρα