Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απάντησε ο Μητσοτάκης στον Χρήστο Μάστορα για τους Βορειοηπειρώτες

Τι απάντησε ο Μητσοτάκης στον Χρήστο Μάστορα για τους Βορειοηπειρώτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Ελληνική Ομογένεια, Κυριάκος Μητσοτάκης, Συντάξεις, Συνταξιούχοι, Χρήστος Μάστορας,

Τηλεφώνημα από συνεργάτη του πρωθυπουργού έλαβε την Πέμπτη ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «Μέλισσες» Χρήστος Μάστορας.

Αφορμή, ανάρτηση του γνωστού καλλιτέχνη, που είναι Βορειοηπειρώτης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για την αντιμετώπιση από την κυβέρνηση του αιτήματος κατάργησης των ρυθμίσεων που είχαν θεσπιστεί και αφορούσαν στο δικαίωμα ασφάλισης χιλιάδων Ελλήνων από τη Βόρεια Ήπειρο.

Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μετά την παρέμβαση Μάστορα η κυβέρνηση προσανατολίζεται να φέρει διάταξη που θα μειώνει το προαπαιτούμενο διάστημα παραμονής των Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα ώστε να μπορέσουν να έχουν την πλήρη κάλυψη που προβλέπει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Το γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας στη Βουλή και ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι «πράγματι υπάρχει αδικία γιατί οι περισσότεροι Βορειοηπειρώτες ήρθαν στην Ελλάδα μετά το 1989 και κυρίως το 1997, οπότε δεν πρόλαβαν τα 40 έτη για την σύνταξη».

Πρόσθεσε, δε, ότι γι΄αυτό το λόγο θα ληφθεί σχετικά μέριμνα στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο από τον υπουργός Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Ο τραγουδιστής Χρήστος Μάστορας επιτέθηκε στον Μητσοτάκη – «Διορθώστε το λάθος»

Σχετικά άρθρα