Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απάντησε ο Πέτσας στις αντιδράσεις των νησιωτών για τις «κλειστές δομές»

Τι απάντησε ο Πέτσας στις αντιδράσεις των νησιωτών για τις «κλειστές δομές»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Στέλιος Πέτσας,

Στις επικρίσεις που ξεσήκωσαν οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για την επίταξη ακινήτων και εκτάσεων με σκοπό τη δημιουργία κλειστών δομών στα νησιά απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζοντας ότι προηγήθηκε «εξαντλητικός διάλογος» με αρμόδιους τοπικούς φορείς.

«Εδώ και δύο μήνες περίπου έγινε εξαντλητικός διάλογος με τους αρμόδιους περιφερειακούς και τοπικούς φορείς για τη χωροθέτηση των κλειστών δομών στα νησιά του βορειονατολικού Αιγαίου, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

»Ο διάλογος αυτός δεν μπορεί να διαιωνίζεται γιατί το πρόβλημα πιέζει για λύσεις και όχι για διαπιστώσεις» ανέφερε ο κ. Πέτσας, θυμίζοντας ότι ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου είχε ζητήσει μέτρα εκτάκτου ανάγκης για τα νησιά, ιδίως μετά τα επεισόδια στη Μόρια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαμήνυσε ότι η πολιτική στο μεταναστευτικό άλλαξε και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αναπτύξει τους άξονες του σχεδίου της που βασίζεται στους εξής άξονες: αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων, την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, την αύξηση των επιστροφών, τη δημιουργία κλειστών δομών.

Σχετικά άρθρα