Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή στα νησιά μετά τις κυβερνητικές αποφάσεις για επιτάξεις και «κλειστές δομές»

Οργή στα νησιά μετά τις κυβερνητικές αποφάσεις για επιτάξεις και «κλειστές δομές»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνικά Νησιά, Κώστας Μουτζούρης, Λαθρομετανάστες, Λέσβος, Μετανάστες, Νησιά Αιγαίου, Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου, Πρόσφυγες, Σάμος, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου,

Συνεδριάζει εκτάκτως, το μεσημέρι της Τρίτης, το περιφερειακό συμβούλιο Βορείου Αιγαίου για το μεταναστευτικόπροσφυγικό ζήτημα, με τις αντιδράσεις να είναι έντονες.

Όπως έχει γίνει γνωστό, για την ερχόμενη Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας αιγαιοπελαγίτικων οργανώσεων, έξω από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας στην Αθήνα.

Σημειώνεται πως οι κάτοικοι του Βορείου Αιγαίου εμφανίστηκαν αιφνιδιασμένοι και ξεκάθαρα αντίθετοι δηλώνουν οι νησιώτες του Βορείου Αιγαίου απέναντι στις χθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης σχετικά με την άμεση έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εξουσιοδοτεί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να επιτάσσει, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, ακίνητα και εκτάσεις για «ελεγχόμενες κλειστές δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο» στα πέντε νησιά του μεταναστευτικού.

«Ζητήσαμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μας έβαλαν σε κατάσταση πολέμου…

»Η κοινωνία θα αντιδράσει.

»Εμείς σεβόμαστε την βούληση της τοπικής κοινωνίας», τόνισε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

«Είναι μια έκπληξη και εικάζω ότι έγινε λόγω της συνάντησης της Πέμπτης και η κυβέρνηση θέλει να προλάβει μερικά πράγματα.

»Οι αποφάσεις που έχουμε λάβει μιλάνε για καμία νέα δομή και κλείσιμο των υφιστάμενων.

»Τούτο έρχεται σε αντίθεση με τις αποφάσεις που έχουμε πάρει.

»Και ως μηχανικός έχω διδαχθεί ότι όταν η τοπική κοινωνία δεν θέλει ένα έργο, αυτό δεν γίνεται.

»Με σωφροσύνη, χωρίς να εξάπτουμε τα πάθη, στο πλαίσιο της νομιμότητας, θα κάνουμε αυτό που πρέπει», πρόσθεσε.

Χθες το βράδυ συνεδρίασε κατεπειγόντως το δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης και το δημοτικό συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, με αφορμή τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης περί χωροθέτησης νέας δομής στο νησί της Λέσβου.

Αντίθετοι με τις κινήσεις της Κυβέρνησης δήλωσε και η τοπική αυτοδιοίκηση στη Σάμο.

«Πρέπει να γνωρίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι σε ετσιθελικά ειλημμένες αποφάσεις θα έχουν απέναντί τους το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας», επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Βασίλης Πανουράκης, ενώ ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, έστειλε μήνυμα πως «δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία. Φτάνει!

»Η ανακοίνωση της κυβέρνησης μάς βρίσκει άκρως αντίθετους, αλλά τώρα πια και απέναντι! Δεν μας σεβάστηκαν ως νησιώτες ακρίτες».

Σχετικά άρθρα