Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο κυβερνητικό μπάχαλο με το μεταναστευτικό – «Ανακατεύτηκε» ο «παροπλισμένος» Στεφανής

Νέο κυβερνητικό μπάχαλο με το μεταναστευτικό – «Ανακατεύτηκε» ο «παροπλισμένος» Στεφανής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλκιβιάδης Στεφανής, Μετανάστες, Νότης Μηταράκης, Πρόσφυγες, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου,

Αν και επί της ουσίας μετά την επανίδρυση του υπουργείου Μετανάστευσης με επικεφαλής τον Νότη Μηταράκη, παροπλίστηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, που είχε παλαιότερα την ευθύνη του προβλήματος, -προφανώς λόγω αποτυχίας- ο τελευταίος έκανε πάλι «εμφάνιση» με συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα», επιτείνοντας το κυβερνητικό μπάχαλο.

Συγκεκριμένα ο «παροπλισμένος» Στεφανής έκανε λόγο για αλλαγή του τρόπου διαχείρισης του μεταναστευτικού.

«Εγκαταλείπουμε τη λογική των ελεύθερων συνόρων», ανέφερε ο κ. Στεφανής, ενώ τόνισε τη βούληση της κυβέρνησης για αξιολόγηση των ΜΚΟ και επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Στεφανής ανέφερε ότι θα υπάρξει νέα νομοθεσία, για τον «αποτελεσματικότερο έλεγχο και εποπτεία» των ΜΚΟ, ότι θα δημιουργηθούν κλειστά κέντρα «για να βελτιωθεί η κατάσταση στα νησιά» και πως θα υπάρξει αυστηρότερος έλεγχος των συνόρων.

«Αξιολογούμε τις ΜΚΟ και επιταχύνουμε τις διαδικασίες ασύλου» πρόσθεσε ο κ. Στεφανής, ο οποίος έχει οριστεί ως ο εθνικός συντονιστής για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Για το πλωτό προστατευτικό σύστημα, επεσήμανε ότι βασικός του στόχος είναι, μεταξύ άλλων, «ο περιορισμός των σημείων εισόδου μεταναστών σε κάθε νησί».

Επίσης, υποστήριξε ότι οι επιστροφές μεταναστών εντός τριμήνου θα φτάσουν τις 200 ανά εβδομάδα.

Τέλος, ερωτώμενος για την τουρκική προκλητικότητα, τόνισε ότι η Εθνική Άμυνα της χώρας «είναι έτοιμη» και «είναι εκεί που πρέπει, παρέχοντας το στοιχείο της ασφάλειας στους Έλληνες πολίτες».

«Ο ελληνικός λαός θέλει την ασφάλεια και εμείς θα του τη δώσουμε», κατέληξε ο κ. Στεφανής.

Σχετικά άρθρα