Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία ανακοίνωσε γεωτρήσεις και σεισμικές έρευνες σε Καστελόριζο και Κρήτη

Η Τουρκία ανακοίνωσε γεωτρήσεις και σεισμικές έρευνες σε Καστελόριζο και Κρήτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Ιμπραήμ Καλίν, Καστελλόριζο, Νότιο Κρητικό Πέλαγος (Λιβυκό), Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Γεωτρήσεις και σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο προαναγγέλλει η Τουρκία.

Η Άγκυρα δια στόματος του εκπροσώπου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, τόνισε πως οι έρευνες εκτός από την ανατολική Μεσόγειο θα πραγματοποιηθούν και στην περιοχή που συμφωνήθηκε με τη Λιβύη, δηλαδή σε Καστελόριζο (Λύκιο Πέλαγος) και νότια της Κρήτης (Νότιο Κρητικό Πέλαγος).

«Λόγω της συμφωνίας μας με την επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης θα συνεχίσουμε τις σεισμικές έρευνες και τις γεωτρήσεις μας στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και στις περιοχές που συμφωνήσαμε με τη Λιβύη.

Σε αυτό το ζήτημα πρέπει να τονίσω πως είμαστε αποφασισμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης.

Πέρα από τις δηλώσεις Καλίν, την τακτική των προκλήσεων συνεχίζει και εντείνει η Τουρκία, δεσμεύοντας θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης για στρατιωτικά γυμνάσια, τα οποία σίγουρα δεν περιλαμβάνονται στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης τα οποία θα ξαναμπούν, υποτίθεται στο τραπέζι των συνομιλιών Αθήνας-Αγκυρας.

Ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε NAVTEX που «κλειδώνει» περιοχή ανατολικά της Κρήτης για άσκηση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 0239/20 οδηγία προς ναυτιλομένους, πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού θα βρίσκονται στην περιοχή για τρεις ημέρες -11, 14 και 25 Φεβρουαρίου- με τον χρόνο διεξαγωγής των ασκήσεων να έχει οριστεί από τις 6 μέχρι τις 10 το πρωί.

Σχετικά άρθρα