Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Θάνος Ντόκος της «συνεκμετάλλευσης» παραμένει στο Μαξίμου «αν. Σύμβουλος Ασφαλείας»

Ο Θάνος Ντόκος της «συνεκμετάλλευσης» παραμένει στο Μαξίμου «αν. Σύμβουλος Ασφαλείας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, ΕΛΙΑΜΕΠ, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Θάνος Ντόκος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μέγαρο Μαξίμου, Υδρογονάνθρακες,

Ο Θάνος Ντόκος, αναπληρωτής σύμβουλος Ασφαλείας του πρωθυπουργού και πρώην διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού, αλλά ο κ. Μητσοτάκης δεν την έκανε δεκτή.

Οι διευκρινίσεις στις οποίες προέβη σχετικά με τη δήλωσή του στον κυπριακό Τύπο περί συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίου, κρίθηκαν επαρκείς.

Κατά τις πληροφορίες της «Ναυτεμπορικής» έγιναν συστάσεις στον κ. Ντόκο να περιορίσει τις δημόσιες δηλώσεις, με το επιχείρημα ότι η δουλειά του συμβούλου και μάλιστα σε τόσο κρίσιμα και ευαίσθητα θέματα δεν είναι να μιλά δημοσίως.

Ο κ. Ντόκος, σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο κ. Ντόκος διευκρίνισε ότι εξέφρασε προσωπικές απόψεις και υπογράμμισε ότι δεν αποτελούν θέσεις του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

«Έκανα δύο λάθη. Το πρώτο επειδή η συνήθεια είναι δεύτερη φύση και επειδή επί 20 χρόνια εξέφραζα προσωπικές απόψεις ως καθηγητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ, έκανα το λάθος να θεωρήσω ότι αυτό σε ένα βαθμό ισχύει.

»Το δεύτερο λάθος ήταν ότι χρησιμοποίησα ένα υποθετικό και ακραίο σενάριο για να πω κάτι απλό: αν η Τουρκία αλλάξει συμπεριφορά μπορούμε να γίνουμε φυσιολογικοί γείτονες» είπε ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» ενώ λίγο αργότερα, στον Real Fm 97,8: σημείωσε:

«Η παραίτηση είναι πάντοτε στη διάθεση του Πρωθυπουργού.

»Το λάθος μου είναι ότι άνοιξα ένα ζήτημα άκαιρο, καθαρά υποθετικό σε μία στιγμή που έχουμε πάρα πολλά ζητήματα τα οποία είναι καυτά και τρέχουν.

»Δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Πρωθυπουργό γιατί απουσιάζει στη Σαουδική Αραβία, αν θεωρηθεί ότι δημιούργησα πρόβλημα, η παραίτηση είναι δεδομένη».

Είναι το δεύτερο κρούσμα, αν και εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, που αντιμετωπίζει ο Πρωθυπουργός στους πρώτους οκτώ μήνες διακυβέρνησης.

Το πρώτο ήταν η υπόθεση του υφυπουργού Διαματάρη, ο οποίος αναγκάστηκε τελικά να παραιτηθεί όταν προέκυψε ότι το βιογραφικό του και οι σπουδές του δεν ήταν αυτά που είχε επισήμως δηλώσει.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε τότε δεκτή την παραίτηση Διαματάρη.

Με τον κ. Ντόκο, τα πράγματα είναι σαφώς διαφορετικά.

Ο Πρωθυπουργός τον επέλεξε για σύμβουλο ασφαλείας και θεωρείται εξ αντικειμένου ότι οι δυο τους συμφωνούν στα βασικά και δεν έχουν, σοβαρές τουλάχιστον, διαφωνίες.

Εκεί ακριβώς πατά από τη μία η αξιωματική αντιπολίτευση που δικαίως σήκωσε το θέμα και από την άλλη η συντηρητική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας που επιδεικνύει πάντα αυξημένα αντανακλαστικά σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα.

«Λαγός ο Ντόκος» γράφει, για παράδειγμα σήμερα στο πρωτοσέλιδό της η φίλα προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ Contranews.

«Γιατί τον κρατάει;» αναρωτιέται η Δημοκρατία που ανέδειξε χθες το θέμα και ασκεί κριτική «από τα δεξιά» στον Πρωθυπουργό.

Σχετικά άρθρα