Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προστάτης των εργοδοτών ο Βρούτσης: Έμμεσο «όχι» στην πρόταση Τσίπρα για αύξηση του κατώτατου μισθού

Προστάτης των εργοδοτών ο Βρούτσης: Έμμεσο «όχι» στην πρόταση Τσίπρα για αύξηση του κατώτατου μισθού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γιάννης Βρούτσης, Κατώτατος Μισθός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Εργασίας,

Έμμεσο «όχι» στην αύξηση του κατώτατου μισθού που πρότεινε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση Αλέξης Τσίπρας με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, είπε ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε ανεύθυνες τις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και υποσχέθηκε αντί για αυξήσεις …μεταρρυθμιστικό έργο από την κυβέρνηση της ΝΔ! Μα απλά λόγια …φάτε μάτια ψάρια.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε καλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση αν θα στηρίξει τους εργαζόμενους ή τα οικονομικά συμφέροντα;

Αντί του Μητσοτάκη απάντησε ο Βρούτσης ως εξής:

«Σήμερα, έναν χρόνο μετά, ο αμετανόητος κ. Τσίπρας επιστρέφει στις προσφιλείς του τακτικές: του λαϊκισμού και της δημαγωγίας.

»Μιλάει για αυξήσεις του κατώτατου μισθού με έναν εντελώς αυθαίρετο τρόπο, χωρίς να τεκμηριώνει από πού και, κυρίως, πώς δικαιολογείται μία τέτοια αύξηση» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, πρόκειται για αυθαίρετες και ανεύθυνες εξαγγελίες του κ. Τσίπρα, που μετατρέπει την αύξηση του κατώτατου μισθού σε προϊόν δημοπρασίας.

Αναλυτικότερα, το υπουργείο Εργασίας υποστηρίζει ότι, με αυθαίρετο και αντιεπιστημονικό τρόπο, προσπαθεί για μία ακόμα φορά να εξαπατήσει τους εργαζόμενους, υποσχόμενος αυξήσεις με χρήματα του ιδιωτικού παραγωγικού τομέα, μετατρέποντας τη διαδικασία αύξησης του κατώτατου μισθού σε προϊόν δημοπρασίας.

«Είναι ο ίδιος που έναν χρόνο πριν, εκθείαζε το νόμο 4172/13, τον οποίο και χρησιμοποίησε για την αύξηση του κατώτατου μισθού, που σήμερα, όμως, θέλει να καταργήσει.

»Ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο, που καθιερώθηκε στη χώρα μας το 2013, θέτοντας κανόνες και διαδικασίες τεκμηριωμένης επιστημονικής ανάλυσης και συλλογικών διαπραγματεύσεων, που συνέδεε την ανταγωνιστικότητα, την παραγωγικότητα, την ανάπτυξη, την απασχόληση και, κυρίως, τις αντοχές της εθνικής οικονομίας με την αύξηση του κατώτατου μισθού.

»Ένας νόμος που, όταν ψηφιζόταν, ο κ. Τσίπρας όχι μόνο τον καταψήφισε, αλλά τον κατήγγειλε ως “γαλέρα” και “εργασιακό μεσαίωνα”, εξαπατώντας με φθηνό λαϊκισμό τον κόσμο της εργασίας.

»Στη συνέχεια, όμως, τον χρησιμοποίησε και, μάλιστα, με μεγάλη καθυστέρηση, στερώντας για δύο ολόκληρα χρόνια από τους εργαζόμενους τη δίκαιη αύξηση του κατώτατου μισθού» σημειώνει το υπουργείο Εργασίας, υπογραμμίζοντας: «στις αυθαίρετες και ανεύθυνες εξαγγελίες του πρωθυπουργού της μερικής απασχόλησης και των μισθών κάτω από το επίδομα ανεργίας, απαντάμε με το μεταρρυθμιστικό έργο μας για την ανάπτυξη της οικονομίας και την αύξηση της απασχόλησης».

«Είναι ο μόνος ασφαλής και υπεύθυνος δρόμος, που θα επιτρέψει τη δημιουργία βιώσιμων, ποιοτικών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, με αυξήσεις δίκαιες και ανάλογες των κόπων και των θυσιών των εργαζομένων» σχολιάζει το υπουργείο Εργασίας.

Σχετικά άρθρα