Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απαντά ο Ντόκος του Μητσοτάκη για τα περί συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο

Τι απαντά ο Ντόκος του Μητσοτάκη για τα περί συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ΕΛΙΑΜΕΠ, Θάνος Ντόκος, Τουρκία,

Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε μετά από δήλωση του αναπληρωτή σύμβουλου Ασφαλείας του πρωθυπουργού, Θάνου Ντόκου στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», όπου έθεσε ζήτημα συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ντόκος δήλωσε «εφόσον ανακαλυφθούν σημαντικά κοιτάσματα στο Αιγαίο ή στην Ανατολική Μεσόγειο, εφόσον το κοίτασμα εκτείνεται στις θαλάσσιες ζώνες και των δύο χωρών, εφόσον η ποσότητα, η τιμή και οι τάσεις απομάκρυνσης από τα ορυκτά καύσιμα επιτρέψουν την εμπορική εκμετάλλευση του κοιτάσματος και τέλος, εφόσον η Ελλάδα αποφασίσει ότι αυτό τη συμφέρει, τότε θα μπορούσε να διαπραγματευθεί μια συμφωνία συνεκμετάλλευσης με ποσοστά που θα καθοριστούν σύμφωνα με τα συμφωνημένα θαλάσσια σύνορα».

Στη συνέχεια, στην προσπάθειά του να «μαζέψει» την παραπάνω δήλωση, ο κ. Ντόκος σημείωσε στον ρ/σ «RealFm 97,8» πως επρόκειτο για «προσωπική άποψη».

«Εάν και πλέον θα έπρεπε να έχω συνειδητοποιήσει ότι δεν εκφράζω προσωπικές απόψεις.

»Χρησιμοποίησα ένα υποθετικό παράδειγμα για να πω κάτι απλό και αυτονόητο.

»Ότι αν η Τουρκία αλλάξει συμπεριφορά μπορούμε να γίνουμε φυσιολογικοί γείτονες», είπε, προσθέτοντας ότι η «η παραίτησή μου είναι πάντοτε στη διάθεση του πρωθυπουργού».

«Το λάθος μου είναι ότι άνοιξα ένα ζήτημα άκαιρο, καθαρά υποθετικό σε μία στιγμή που έχουμε πάρα πολλά ζητήματα τα οποία είναι καυτά και τρέχουν.

»Δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Πρωθυπουργό γιατί απουσιάζει στη Σαουδική Αραβία, αν θεωρηθεί ότι δημιούργησα πρόβλημα, η παραίτηση είναι δεδομένη», συμπλήρωσε.

Μόνο τα κλάματα που δεν έβαλε ο Ντόκος για να τον λυπηθούμε.

Σε άλλες εποχές και σε πραγματικές δημοκρατίες θα είχε ήδη εξοστρακιστεί. Κι αυτός και εκείνοι που τον χαϊδεύουν! Ντροπή.

Σχετικά άρθρα