Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όλγα Γεροβασίλη: Επιτελικά ανίκανη και ανέτοιμη η κυβέρνηση στο προσφυγικό

Όλγα Γεροβασίλη: Επιτελικά ανίκανη και ανέτοιμη η κυβέρνηση στο προσφυγικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Όλγα Γεροβασίλη, Προοδευτική Συμμαχία, Πρόσφυγες, ΣΥΡΙΖΑ,

Επιτελικά ανίκανη κι ανέτοιμη να κυβερνήσει χαρακτήρισε την κυβέρνηση η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι επειδή νομοθετεί στη Βουλή κυβερνάει κιόλας.

«Η ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί το προσφυγικό είναι πασιφανής.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε τον καταυλισμό με 4.000 άτομα και σήμερα έχει 22 χιλιάδες που ζουν σε άθλιες συνθήκες, ήταν ζήτημα χρόνου να ξεσπάσουν επεισόδια» σχολίασε η κα Γεροβασίλη μιλώντας στην ΕΡΤ για τα πρόσφατα επεισόδια στη Μυτιλήνη και τη Μόρια.

Όπως τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ ως αντιπολίτευση είχε κατασκευάσει ένα αφήγημα που έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ανοικτά τα σύνορα και η ΝΔ σαν κυβέρνηση θα τα κλείσει και έτσι θα λύνονταν το προσφυγικό, αυτό το αφήγημα το πίστεψαν κάποιοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και τώρα διαμαρτύρονται.

Η κυβέρνηση δεν έκανε ποτέ σωστή διάγνωση του ζητήματος για να μπορεί να το «θεραπεύσει», για 7 μήνες συσκέπτονταν και το πρόβλημα διογκωνόταν.

Η κα Γεροβασίλη υπογράμμισε πως «οι τοπικές κοινωνίες στα νησιά είναι ταλαιπωρημένες και βεβαρημένες όλα αυτά τα χρόνια και οι δήμαρχοι λογικό είναι να εκφράζουν τη συσσωρευμένη δυσαρέσκεια των πολιτών τους» και πρόσθεσε «η κυβέρνηση της ΝΔ τα έκανε μπάχαλο και στο προσφυγικό, κατήργησε το υπουργείο μετανάστευσης που το επανίδρυσε πριν λίγο καιρό, έδιωξε τον Ιούλιο έμπειρο στελεχικό δυναμικό της ελληνικής Αστυνομίας και πρόσφατα εξήγγειλε ότι ένα δίχτυ στη θάλασσα θα σταματήσει τις ροές, αυτά είναι γελοιότητες που εκθέτουν τη χώρα διεθνώς».

«Η κυβέρνηση οφείλει να ανοίξει έναν ειλικρινή διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και ταυτόχρονα να διεθνοποιήσει το ζήτημα, όσο υπάρχει πόλεμος στη Μέση Ανατολή το προσφυγικό δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε μόνοι μας» τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη και αναφερόμενη στη δράση των ΜΚΟ υπογράμμισε πως «η μεγάλη πλειοψηφία των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, για κάποιες λίγες υπάρχουν ερωτηματικά, ενώ σε κάθε περίπτωση όλες θα πρέπει να υπόκεινται σε κρατικό έλεγχο.

Σχετικά άρθρα