Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν

Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Σαουδική Αραβία,

Με βασική συνισταμένη την ανησυχία για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και την οικονομική συνεργασία, συναντήθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ .

Στη συνάντηση και το γεύμα εργασίας που ακολούθυησε οι δύο άνδρες επεσήμαναν ότι η συνεργασία Ελλάδας- Σαουδικής Αραβίας συμβάλει στη σταθερότητα, ενώ επισημάνθηκε η κοινή αντίληψη σε σειρά ζητημάτων περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, οι δυο πλευρές επιβεβαίωσαν ότι η επίσκεψη αποτελεί το εφαλτήριο για τη διεύρυνση της συνεργασίας σε σειρά τομέων, όπως αυτοί του εμπορίου, των επενδύσεων, του τουρισμού, της άμυνας.

Νωρίτερα, υπουργός Εμπορίου και Επενδύσεων της αραβικής χώρας, δρ. Μαγίντ μπιν Αμπντουλάχ Αλ Κασάμπι, προανήγγειλε τη διοργάνωση σαουδαραβικής επιχειρηματικής αποστολής που θα επισκεφθεί την Ελλάδα προκειμένου να διερευνήσει επενδυτικές ευκαιρίες.

Ο Σαουδάραβας υπουργός διαπίστωσε αλλαγή κλίματος στην Ελλάδα και χαιρέτισε τις ενέργειες της κυβέρνησης για τη στήριξη του επενδυτικού περιβάλλοντος.

Σχετικά άρθρα