Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η εφημερίδα Εστία ζητά από τον Σαμαρά να μην ρίξει τον Μητσοτάκη λόγω… Ερντογάν

Η εφημερίδα Εστία ζητά από τον Σαμαρά να μην ρίξει τον Μητσοτάκη λόγω… Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να μην ρίξει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του (σ.σ. όπως έκανε το 1993 με την κυβέρνηση του πατέρα του), ζητά στην ουσία από τον Αντώνη Σαμαρά, με πρωτοσέλιδο της υπό τον τίτλο: «Μείζον εθνικό λάθος η αποδυνάμωσις του πρωθυπουργού» και φωτογραφία των δύο ανδρών, η εφημερίδα Εστία:

«Γνωρίζει τους κινδύνους που διατρέχει ένας πρώην πρωθυπουργός.

»Η μείωση του εύρους της πλειοψηφίας του μετά την αδιανόητη αποχώρηση του Φώτη Κουβέλη από τον τρικομματικό συνασπισμό το καλοκαίρι του 2013 είχε ως αποτέλεσμα την κατάπτωση εγγυήσεως της πολιτικής σταθερότητας έναντι των δανειστών.

»Ήταν ο λόγος που η συμμαχική κυβέρνησις του δεν εξάντλησε την τετραετία και δεν εξέλεξε Πρόεδρο της Δημοκρατίας», τονίζει με νόημα η εφημερίδα, απευθυνόμενη στον κ. Σαμαρά.

Και προσθέτει: «Δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή να παρέχει ισχυρότερη συναίνεση στην πράξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο… Αλέξης Τσίπρας, παρά άνθρωποι της παρατάξεως του, κορυφαία στελέχη του κόμματός του, προκάτοχοί του.

»Χρέος του πολιτικού κόσμου, των βουλευτών και κατά μείζονα λόγο των πρώην πρωθυπουργών είναι να στηρίζουν αυτή την ώρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανεξαρτήτως όποιων διαφορετικών εκτιμήσεων ή ανθρώπινων πικριών».

Μάλιστα επικαλείται τον εξ’ ανατολών κίνδυνο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Αν στην ανάλυση του Ερντογάν ότι κανείς δεν μπορεί να βάλει φρένο στην προκλητικότητά του στο Αιγαίο, ούτε η βαθιά διχασμένες ΗΠΑ, ούτε η παρηκμασμένη Ευρώπη, ούτε βεβαίως η τωρινή σύμμαχός του Ρωσία, προστεθεί και η παράμετρος ότι η Ελλάς έχει αδύναμη κυβέρνηση και πρωθυπουργό υπό εσωτερική αμφισβήτηση, τότε οι πειρασμοί του θα αυξηθούν».

Σχετικά άρθρα